Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Szedhetek csak úgy b12 vitamint?

Szedhetek csak úgy b12 vitamint?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Vérszegény vagyok. 1 hónapja szedek vasat, nem változtak az értékeim semmit. Refluxom is van, amire szedek savlekötőt, ami tudtommal gátolja a B12 vitamin felszívódást. Diétásan eszem 3 hónapja egy betegségem miatt muszáj, így elég kevés a tápanyag bevitelem.

Gondoltam elkezdek szedni B12 vitamint hátha segít. Lehet bajom tőle? Szedhetek cska úgy? napi 1 teblettában, kis mennyiségben.

2020. dec. 28. 16:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen de b-komplex vitamint vegyél gyógyszertárban
2020. dec. 28. 17:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Szedek egyébként folsavat és multivitamint is plusszban, csak abban kevés a b12.
2020. dec. 28. 18:02
 3/6 anonim válasza:
Én szedtem egy ideig 4 éve és két éve is, kúraszerűen, és nem B-komplex formájában, hanem csak simán B12-ként. Napi 1 szemet. Nekem bevált az akkori bajaimra.
2020. dec. 28. 22:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Én egy időben csak B12-t használtam, kb. 5 hónap alatt sikerült a normális szintet elérni. Csak ritkán írják ki vérvétellel, nekem szerencsém volt mert az orvos kedves volt.

Supherb B12 1000ug 60db 1900 Ft volt, körül kell nézni melyik most a legolcsóbb.

És ez a vitamin raktarozodik!

2020. dec. 30. 16:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Vaspotlasra Huminiqum-ot próbáld meg, ha a maltofer nem segít. (Maltofer csak receptre).

Crohn-os vagy amúgy? Mert én igen.

2020. dec. 30. 16:48
 6/6 A kérdező kommentje:

Neo Ferro folgammát szedek, napi 2őt, folsavval, c vitaminnal. Mostmár b12őt is szedek, de csak valami 250-es. Elméletileg nincs gont a b12 szintemmel, de azért szedem, hátha segít. Ja, meg napi 1 protexin.

Nem vagyok chronos.

2020. dec. 31. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!