Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyi időre ad védettséget...

Mennyi időre ad védettséget várhatóan egy COVID-vakcina?

Figyelt kérdés
Ugye azt mondják, hogy a betegségen átesve, lehet, hogy 1, lehet, hogy 6 hónapig lesz valaki védett, nem lehet tudni. A most kifejlesztett, és néhol már engedélyezett oltások esetén tudnak erről többet mondani? (Pár hónapos klinikai teszttel nem tudom, hogyan lehet feltételezni, hogy az oltás megszünteti a járványt.)

2020. dec. 15. 05:44
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Ne itt vesszetek össze ezen, mert nem tartozik a kérdéshez.

A kérdéshez pl az tartozik, hogy ha be is oltják a többséget, mi garantálja, hogy 3 hónappal később nem lesznek megint tele a kórházak?

2020. dec. 16. 14:14
 12/20 anonim ***** válasza:
34%
Semmi sem garantálja ,mert előre el van már döntve h papíron meddig húzzák ezt az egészet...
2020. dec. 16. 15:45
 13/20 felkelhetetle ***** válasza:
71%
12-es Szerintem könnyen el lehet dönteni ezt a vitát, amennyiben valaki úgy gondolja, hogy ez egy ártalmatlan vírus és feleslegesen riogatják vele az embereket (illetve a világ összes orvosa, nővére, ápolója összefogott, hogy a világon pánikot keltsenek) , az nyugodtan mennyen el egy korház Covid részlegére mindenféle védőfelszerelés nélkül, nem fog semmi bajotok esni elvégre ez csak egy kis nátha nemigaz? :)
2020. dec. 16. 16:25
 14/20 anonim ***** válasza:
81%
14: erre majd jön a válasz, hogy "nem engednek be, ebből is látszik, hogy kamu az egész" :D
2020. dec. 16. 16:28
 15/20 anonim ***** válasza:
51%
Állandóan ez a kovidosztály ápoló lélegeztetőgép mantra...rohadtul unalmas .Mondjuk mifelénk már nem divat amióta egy covidiótát jól felpofozott két ember a buszmegállóban akik emiatt a baromság miatt állás nélkül kezdték a decembert,ez meg azt harsogta h zárjunkbe miendentis...
2020. dec. 16. 16:35
 16/20 anonim ***** válasza:
64%
Kamu. Lidlipút már többször is rajtakaptam hazugságon ezen az oldalon, nem kell neki hinni.
2020. dec. 16. 16:37
 17/20 A kérdező kommentje:

13: "valaki úgy gondolja, hogy ez egy ártalmatlan vírus"

Én éppen, hogy azt gondolom, hogy ez egy roppant veszélyes vírus, és a vakcina csak súlyosbítani fogja a helyzetet, mert a beoltottak azt fogják hinni, hogy már nem kell vigyázniuk (illetve sokan mondják, hogy nekik engedményeket kellene adni a korlátozásokból), és mikor majd elmúlik a védettségük, tömegesen fogják fertőzni egymást.

2020. dec. 16. 16:55
 18/20 anonim ***** válasza:
58%

"nem ugyanaz a kettő...Itt olyan megkerülhetetlen dolgokat húztak rá az emberekre..."

És a reklámok? Otthon nincsenek géppisztolyos katonák, a maszkot is leveheted, a reklámok viszont ott is dőlnek rád mindenhonnan: a tévéből, rádióból, netről, a mindenféle termékek csomagolásairól, stb.

"a legszomorúbb h sokaknak még ez tetszik is..."

Igen: meg sem próbálnak menekülni a reklámok elől, csak hagyják, hogy mossák vele az agyukat. Én se hittem volna... Ehhez képest évtizedek óta ez megy, méghozzá egyre nagyobb erővel: egyre több tévécsatornán keresztül, egyre több weboldalról, stb.

"sosem gondoltam volna h ennyi birka van ebben az országban"

Országban? Az egész világon ugyanígy dől a sok reklám mindenkire. És önként egyre többen használnak tabletet is, mobiltelót is, amit még a klotyóra is visznek magukkal, hogy egyetlen pillanatra se maradhassanak reklámok nélkül.

2020. dec. 16. 22:31
 19/20 anonim ***** válasza:
72%

Mindenki ezt a "mi lesz ha mutálódik a vírus??????" című történetet nyomja.

Namármost, az influenza nagyságrendekkel hajalmosabb a mutációra mint ez a koronavírus. Amíg a víruson lévő tüskefehérjék nem változnak, addig igazából mindegy, hogy mi történik belül, nem befolyásol semmit, és jelenlegi ismereteink szerint ez nem nagyon változik.

A másik, hogy jelenleg azt tudjuk, hogy 3 hónapig biztosan védettséget ad az oltás, de ez lehet 1 év, 2év,5 év stb, majd idővel kiderül. A tudósok és kutatók nem böfögnek bármit be, csak hogy elhiggyék az emberek.

2020. dec. 17. 19:02
 20/20 A kérdező kommentje:
Szóval beadatják mindenkinek a vakcinát (ráadásul nem is egyet, hanem találomra valamelyiket), aztán 3 hónap nyugi, aztán maszkot le, és az egy ember akiben maradt valami vírusmaradvány, újra elterjeszti az egészet? (Lehet, hogy nem 3 hónap, hanem egy év, nem ez a lényeg.)
2020. dec. 18. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!