Hány nap derékfájás után érdemes felkeresni az orvost?
Sok ülőmunkát végzek, mellette egyetemre járok. (távoktatás)
De nem tudom, nem-e egy edzés miatt fáj a derekam, esetleg túlerőltettem.
Nem súlyzózok, csak tornázok, itthon, szőnyegen.
Már 5. napja fáj. Tegnap este edzettem, utána talán kicsit enyhült.
26/F
érdemes már most felkeresni a háziorvosod, hogy adjon beutalót egy reumatológushoz , aki majd valószínűleg elküld kezelésre.
Gyógytorna, gerinctorna kellene.
Ha a lábadba nem sugárzik le, akkor valószínűleg még nincs idegi érintettség, ha lesugárzik akkor főleg érdemes elmenni egy reumatológushoz.
Lehetséges hogy van egy kis porckorongkitüremkedésed.
A sok ülőmunka nagyon nem jó.
Óránként fel kellene kelned átmozgatni magad, vagy vegyél egy labdát vagy anatómiai párnát és azon üldögélj. ( de ahhoz is fokozatosan szoktasd magad)
Illetve ha otthon is ülni kell, akkor próbálj meg fekve tanulni.
Kipárnázod a mellkasod és szépen úgy feküdjél és úgy próbálj meg tanulni.
Ne mindig ücsörögj mert az még a nehéz terhek pakolásánál is rosszabb a derekadnak.
Hát nem állt szándékomban ráhozni a frászt, de pl anno párom örült volna ha valaki ráhozza a frászt még amikor csak a dereka fájt, mert mire eljutott odáig hogy csináltak egy MRI -t neki, addigra már akkora porckorongsérve volt, hogy kérdéses volt hogy meg kell műteni, pedig akkor még csak 30 éves volt..
És igen ő is egész nap ült..ilyen életmód mellett hamar kialakulhat az amúgy sem ritka betegség.
De ha ilyen probléma van , azt is szépen helyre lehet hozni egyéni tornával, életmódváltással stb..
Írhatnám neki, hogy pihentesse , kenegesse de azzal csak a tüneteket kezeli, de magát az okot nem és az életmódjából kifolyólag a probléma csak ideiglenesen fog megszűnni.
Be kell mindenkinek látni, hogy 30 felett már nem marad büntetlenül a sok ülés és nem mozgás....
utána már ált tenni kell érte, hogy ne fájjon..
Mondjuk ezt addig amíg el nem jön az a bizonyos vízálasztó kor nem hiszi el nekem senki, de most mégis azt látom, hogy bizony -bizony a társaságunkban már szinte mindenkinek vannak mozgásszervi panaszai...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!