Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Felnőtt diszlexia vizsgálatot...

Felnőtt diszlexia vizsgálatot hol csinálnak?

Figyelt kérdés
32 éves diplomával rendelkező budapesti nő vagyok, viszont a tanulásban mindig tipikus diszlexiás problémáim voltak, amit extra energiabefektetéssel tudtam javítani. Az online tesztek is azt javasolják, hogy keressek fel egy szakembert erös gyanu miatt. Szeretném ezt megerősìteni vagy kizárni.

2020. dec. 4. 21:29
 1/4 anonim ***** válasza:
2020. dec. 4. 21:32
 2/4 A kérdező kommentje:

Koszi szepen, egyebkent oket en is megtalaltam, de keves infot talaltam felnott vizsgalatrol az oldalon,inkabb iskolasoknak igazolaskiadashoz valonak tunik.

Olyat szeretnek, ahol valoban figyelnek ram, nem csak egy (online is elerheto) tesztet kitoltetnek velem, elkernek 20 ezret es utana kiallitanak egy igazolast (amire nekem semmi szuksegem) ha ismered oket, es ok korrektek, akkor szuper lenne, akkor hivom is oket hetfon!

2020. dec. 4. 21:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne esetleg megkeresned/felhívnod a Démoszthenész Egyesületet. (Ha még nem próbáltad)

[link]

Az ott dolgozó logopédusok szakmailag jók és felnőttekkel is foglalkoznak - széles körű problémakörben végeznek szűrést és terápiát is.

Nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy náluk is végeznek diszlexia szűrő vizsgálatot (nagy eséllyel igen), de ha esetleg ők nem is végeznek ilyent, akkor is fognak tudni ajánlani lehetőséget, hova tudsz fordulni ez ügyben.

2020. dec. 6. 09:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Az előző ajánlatomat kiegészítve:

Nem tudom, hogy pontosan mik a tüneteid, de van olyan típusú mozgásfejlesztés is, amivel felnőtt korban is érdemes megpróbálkozni, mert bizonyos tanulási/olvasási területen megjelenő zavaró tüneteket kedvezően lehet vele befolyásolni.

Természetesen ez előtt a fejlesztés előtt is végeznek egy felmérést, és csak akkor érdemes belekezdeni, ha annak az eredménye alapján javasolt. (Ezt nem a fent ajánlott Egyesületnél végzik, ők nem végeznek mozgásfejlesztést.)

2020. dec. 6. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!