Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kapszulás endoszkópia???...

Kapszulás endoszkópia??? Kapszulás gyomor,végbél tükrözés?? Ki halott mar erről, valaki eltudja mondani mennyire hasznos ez? Ki lehet szűrni ezzel is a daganatot, polipot ilyesmiket ?

Figyelt kérdés

Olvastam,hogy szövettani dolgokat nem tudnak így venni, csak normális endoszkópiával..meg ha látnak kis polipokat ilyesmiket nem tudják eltávolítani így..

Azonban ez,hogy csak kapszulát kell lenyelni ami több ezer képet készít,majd ellemzik is csak látni fogják nem,ha valami gond van? És utólag max,akkor ha muszáj a tényleges tükrözésbe, hogy eltávolítsák?

Ki halott mar erről? Mennyire jó,hasznos?

2020. dec. 4. 13:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szia kérdező, hogy döntöttél végül ezzel kapcsolatban? Én megértem, miért akarja valaki ezt választani. Sokan nem gondolnak ám abba bele, hogy egy dolog a vizsgálattól való félelem, de ott van az altatástól való félelem is abban, aki még soha nem volt altatva.. Mind a kettőnek vannak kockázatai is.

Szerintem ha egy fiatal szervezet megy el szűrésre, nem hülyeség a kapszula, ugyanis lehet negatív a teljes eredmény.

Viszont igen, ha van ott valami, így is úgy is kell oda egy kis beavatkozás.

Előnye - ebben a kérdezőnek volt igaza - hogy manapság nem csak a vékonybelet vizsgálják vele, hanem a teljes táprendszert képes látni, a vastagbelet is elég precízen. Az egész asszem olyan 300k körül van, igen drága, de ha elmegyek amúgy magánba altatásba anesztes konzultációval, mintavétellel, előzetes vérvétellel és EKG-val, hol is tartanánk..? Csak maga az altatásos tükrözés 150k.

Szóval érdekelne kérdező, hogy te mire jutottál végül?

2023. nov. 24. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!