Rosszindulatú agydaganat esetén milyenek az esélyek?
Attól függ, h melyik stádiumban van, mekkora a kitdrjedése, műthető helyen van-e, illetve úgy reagál-e a daganat a kezelésre, mint ahogy várják az orvosok...
Azt tudni kell, h a rosszindulatú daganatoknak legtöbbször rossz a végkimenetele, de vannak sikertörténetek is, ezért nem szabad feladni.
Nagyon sajnálom kérdező :(
2-es ne beszélj már butaságokat. Persze nem tud hova nőni, de a daganat növekedése sokszor időt vesz igénybe, nem az egyik napról a másikra hal meg az ember.
A rosszindulatú is műthető, nem ezen múlik, hanem hogy milyen helyen van, hozzá lehet e rendesen férni.
Az esélyek attól függnek lehet e műteni, használ e a kemo vagy sugár, milyen kezelés van, milyen stádiumban találták meg, alapbetegségek.... Jobbulást a rokonodnak, nektek pedig kitartás!
4
Nekem ezt orvos magyarázta így, azért köszi, hogy lehülyézel. Nem írtam, hogy két napon belül meg fog halni. És a hat két kezelés pont azt jelenti, hogy egyelőre vagy egyáltalán nem műthető, te észlény.
Jobbulást és kitartást. Nekünk másfél évig tartott, műtét nélkül, rosszindulatú és áttétes daganat volt.
5-ös, nem hülyéztelek le, ne érts félre, csak azt írtam hogy amit mondasz butaság, legalábbis egy része, de köszönöm a személyeskedést a részedről.
Sajnálom ami nálatok történt!
Köszönöm.
Itt egy autentikus cikk a betegségről, így talán érthetőbb.
“Az agydaganat bizonyos típusa igen agresszív, gyorsan terjed, akár pár nap alatt is megduplázódhat a rosszindulatú sejtek száma, tömege.”
Az igen agresszív glioblastoma esetén kezelés nélkül néhány hetes, vagy 2-3 hónapos betegség lezajlással számolhatunk, mivel növekedése rendkívül gyors, akár 2-3 nap alatt sejtszám, illetve térfogat kettőződés lehetséges. Műtéttel és sugárkezeléssel kb. fél évet nyerhetünk, kemoterápia alkalmazásával ez az időtartam tovább növelhető. A „jobb szándékú” agydaganatoknál onkológiai kezelés nélkül is hosszabb, akár több éves élettartam várható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!