Fekvőbeteg ellátása otthon?
Anyósom sajnos súlyos strokeot kapott nemrég.
Nem tud beszélni, mozogni. Etetni, itatni pelenkázni kell.
Alig kapunk valami tájékoztatást, csak annyit mondanak, hogy hamarosan hazaadják.
Nem tudjuk hogyan kell egy ilyen súlyos beteget ápolni, fejleszteni.
Egyáltalán mi lesz vele még mi dolgozunk? Reggel 7kor megyünk otthonról, délután 16-17 között érünk haza.
Valaki, aki volt hasonló helyzetben tudna tanácsot adni?
Mi a megoldás? Mire figyeljünk stb?
Arról nincs szó, hogy rehabilitációs intézetben kezelik tovább? Az szokott a következő lépcső lenni, nem az, hogy haza engedik.
Nem tudom, hogy a vírus miatt mi a helyzet, de úgy gondolom, azért ezt csak nem függesztették fel.
Telefonáld körbe a rehabilitációs intézményeket, kérj segítséget akár a háziorvostól.
Így, hogy napközben nem vagytok otthon, nem lehet ellátni! Állandó felügyelet szükséges neki.
Nem lehet elintézni, hogy tovább maradjon a rehabon? Ez nekem nagyon fura, hogy 3 hét után kidobják, az én apám fél évet volt rehabilitáción, államilag, ingyen.
Ebben az állapotban nem szabad egyedül hagyni, főleg nem egész napra. A ti felelősségetek, ha történik vele valami. Ez konkrétan az elhanyagolás kategória, még akkor is, ha munka miatt nem vagytok vele.
Ezt nem lehet így megoldani, hogy beteszed a kisszobába és akkor elvan maga, gondozásra szorul. Ha egyikőtök sem tud vele maradni, akkor ezek a lehetőségek vannak:
-elintézni a rehabilitációt
-keresni egy ápolási otthont
-felvenni egy házi ápolót
Nem tudom, hogy szellemileg hogy van, tehát kommunikálni lehet-e vele, tudatában van-e mi történt vele. Ilyen szempontból egyébként rendben van?
Gyorsabban elküldtem, a vége lemaradt.
Szóval ha tudja mi van vele, akkor meg lehet vele beszélni, hogy mi legyen, mit szeretne.
Azt is meg kell beszélni, hogy van-e miből finanszírozni pl egy magán helyet.
Ha volt biztosítása, ami maradandó egészségkárosodásra fizet, akkor annak utána kéne járni, abból is lehetne fedezni.
Állítólag szellemileg ép (már amennyire ilyenkor fel lehet mérni). Bólogat, de nem érteni mit szeretne mondani.
A rehabilitációs intézményt covid kórházzá alakították, ezért onnan visszavitték a kórházba, ott meg nem maradhat.
Nem tudom mi lesz. Sajnos, anyagilag nem vagyunk nagyon eleresztve, magán úton ápoló gondolom nem havi 20-30ezer, ami még beleférne.
Utánajárunk mit lehetne, hogy lehetne. Önkormányzatnál lehet ilyenkor érdeklődni?
Persze, nyugodtan körbe lehet járni a témát, akár önkormányzatnál, járási hivatalban, segítő szervezetek.
Nem szégyen segítséget kérni, főleg ilyen esetben.
Az hogy 3 hetet lehetett rehabon még elég baráti, bezarjak az összes rehabot hála a covidnak.
Kérdező, etetés itatas nem nagy kunszt, mintha egy gyereknek csinálnád. Érdemes beszerezni valami olyan üveget aminek olyan a teteje mint a kulacs, abból könnyebben iszik. Fontos hogy sok folyadékot igyon. Akkor is ha nem akar. Az idősek nem szeretik ezt betartani de legalább egy 0,75ot nem árt bele könyörögni. Ha feloldali benult nem is feltétlen kell neki ehhez segítség. Nyelési reflex akkor gondolom van mivel nem mondtad hogy szondas lenne. Pelenkazas már egy kicsit kényesebb. Ha szeretnéd részletezem privátba, de meg tudjátok oldani. Amire nagyon figyeljetek az a mozgatás. Ha mindig ugyanúgy fekszik könnyen nyomasi fekelyei lehetnek. Forgatni kell, kiültetni, ha szükséges akkor rögzítve. Illetve tüdőgyulladást is kaphat ha túl sokat fekszik. Nem kell ettől megijedni, nem olyan bonyolult ez mint ahogy tűnik. De az valóban hosszú idő amég egyedül van. Önkormányzatnal erdeklodjetek van e kapacitás házi apolora legalább hogy párszor ranezzen még nem vagytok otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!