Gyerek orvosnál elfogadott a pucér vizsgalat más szerint?
Szomszédomék esete:
10 év körüli fiú jelezte otthon, hogy a következő héten az iskolaorvoshoz megy az osztály.
A gondos mama fölkészítette a nagyfiút, hogy egy ilyen vizsgálat alkalmával mi az ami az orvosnak megengedett, illetve milyen jogai vannak a gyereknek?
Annyira sikeres volt a jogi tanácsadás, hogy a fiú "jóvoltából" vizsgálat meghiúsult.
És ez a gyerek ebben a szellemben nő tovább....... :(
Nekem a státusz vizsgálaton a gyerekorvos vizsgálta meg, le kellet feküdnöm az ágyra, és addig levenni az alsógatyám. Kb 1p alatt megnézett mindent. Utánna vissza vehettem a boxert. Csak egyedül voltam bent, szerintem semmi ciki nincs egy ilyen vizsgálatban.
Aki megtagadta a vizsgálatot annak meg beírták a papírjára hogy nem engedélyezte.
21
igen, egyre több az ilyen kis okoska. komolyan, a mostani tizenévesek nemtom hol élnek, de sokszor teljes horror az egész világképük. nekik jogaik korlátlanul vannak ám, az iskolaorvos meg egy perverz disznó és nemet kell neki mondani.
nálunk még tök egyéretelmű volt h ha iskolaorvos, akkor meztelenül megnézi mindenünket. aztán hallom a mostani 14-16 éves korosztályt, hogy már tusolni se hajlandóak a saját haverjuk előtt, mert mekkora stressz és trauma ha a haverja meglátja őt meztelenül. vicc ez ami megy már, komolyan ...
még olyan esetet is próbáltak velem elhitetni, hogy egy 16 körüli srác ugyan "engedelmeskedett" és levetkőzött, megvizsgálta az iskolaorvos, de aztán állítólag annyira megviselte ez a "szégyen", hogy évekre depresszióba esett és pszichológushoz járt. szóval ... erre mit lehet már mondani? vicc tényleg. amikor meg kérdeztem h na de tesi órák után úgyis tusolnak szal ott is látják az osztálytársai meztelenül, akkor fel volt háborodva, hogy jézus, miket gondolok, hát dehogy tusolnak, és ha igen, akkor is mindenképp fürdőnadrágban, mert őt aztán senki nem fogja látni meztelenül.
nos ... a mostani tizenévesek ... de viccen kívül, érti valaki, mi ez a fene nagy változás? én se vagyok idős, de nálunk tök alap voltr, h tesi meg edzések után ott tsuoltunk elég sokan együtt, nyilván meztelenül, és senkinek se okozott életreszóló lelki traumát. most meg mély depresszióba esik, és már PTSD-ről beszélnek ... nincsenek erre szavak, számomra felfoghatatlan.
23: ja-ja....
Tök fura, hogy ugyanakkor meg kora tizenévesen meg már szexelnek....
Ne általánosíts, vannak kivételek.
Nekem egyszer nem okozott "traumát" az, hogy a sulidoki megnézte a nemi szervem. Tesi után nekünk nincs zuhanyzónk, de szoktam járni uszodába ott mindig lezuhanyzok meztelenül.
#21 vagyok.
Az a megfoghatatlan, hogy egyébként jópofa értelmes a kissrác. Jól tanul, délutánonként focizik, bringázik a többi kölyökkel, beszólogat a lányoknak, érdeklődik amikor az idősebbek motort-autót javítanak, szóval tök normálisnak tűnik.
Na de a mamája -aki egyedül neveli- egy kisebb cégnél főkönyveló. A beszélgetésekből az jött le, hogy a mama a magánéletben is "főnök" és ennek megfelelően mindenben csak ő tudja a tutit.
Na itt kezdődnek a bajok!
na igen, kicsit túlszalad a szekér öntudatosság terén, na meg alaposan félreértelmeződik is. a jelenség pedig nem egyedi. igazából mindegy h anya vagy apa, ha otthon is főnök, abból minimum klassz személyiségzavarok tudnak kialakulni.
"Az a megfoghatatlan, hogy egyébként jópofa értelmes a kissrác. Jól tanul, délutánonként focizik, bringázik a többi kölyökkel, beszólogat a lányoknak, érdeklődik amikor az idősebbek motort-autót javítanak, szóval tök normálisnak tűnik."
>>> ez az! igen, mert itt ő a Jani, ezekben a helyzetekben villogtathatja az egóját. ha viszont meztelenül látnák őt, azt végletes megalázásként élné meg, ez a szokásos "engem aztán biztos nem fog senki látni meztelenül".
csak egy baj van. telnek az évek, és rengeteg pszichés problémája lesz az ilyen elcseszett egós gyereknek. na de sebaj, anyuci majd vélhetően azt is orvosolja....
Mivel "anyuci vélhetően azt is orvosolja", megszokott lesz a srácnak, hogy mindent elintéznek, megoldanak helyette.
Az ilyen függőségnek aztán gyakran az a következménye, hogy elmarad a tini-lázadás kora, aztán elmarad a leszakadás, és jön a kényelmes "együtt kettesben a mamával" állapot.
Később pedig Norman Bates (Psycho)? :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!