Hogy kell TB-t igényelni 1 évre?
#1 NEM.
Munkaügyön kell bejelentkezni munkanélkülinek, így 1 évig ingyen állják a tb-t. De az elmaradást akkor is ki kell fizetni.
Egyébként nem a matrica érvényessége számít, hanem a jogviszony vége. Utána 45 napig még van.
Most érettségiztél? Akkor kb. június végén megszünt a jogviszonyod. Utána 45 naoig még volt. Ez már nyáron lejárt.
Hiába jó a matrica októver végéig, nem utána 45 nap még.
Le kell tölteni az ÁNYK programot a NAV oldaláról, ott kitölteni a feltüntetett űrlapot és pár hét után küldenek csekkeket, nekik meglesz, mennyi az elmaradás. Azt mindenképpen ki kell fizetni. Ha bejelentkezel addig munkanélkülire, akkor utána 1 évig állják.
Ez így van, mert én is magamnak fizetem. Én februárban diplomáztam. Nyáron jelentkeztem be, hogy fizetem. Egyben küldték az elmaradást.
#2, melyik űrlapot kell betölteni a tb-igényléshez? nekem is szükségem lesz rá nov.1-től
köszi :-)
Van szociális alapon is, csak már a járási hivatalnál kell benyújtani a kérelmet(vannak fogadónapok a helyi önkormányzatoknál úgy tudom).
Vagy ahogy a kettes írja.
Hát pedig nekem megszünt a hallgatói jogviszpnyom, rá 45 napig volt érvényes. Nem értesítenek ki.
Gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy nem így van. Én a felsőoktatásról beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!