Hogyan kell vezetni egy egészségügyi dokumentációt?
Nézd én orvos vagyok, de ez egy idióta kérdés, de ezek szerint ez nem a te hibád.
Én egy alap orvosi dokumentációt tudok leírni.
A dokumentáció mindig tartalmazza a legelején a beteg adatait, név, születési idő, lakcím, anyja neve, TAJ szám, továbbá a megjelenés időpontja az orvosnál.
Ezt követi általában egy anamnézis nevű rész, ahol leírjuk a beteg betegségeit és műtétjei születésétől. Ide írjuk a szedett gyógyszereket, gyógyszerallergiákat, káros szenvedélyeket dohányzás stb.
Ezt a részt követik a jelen panaszok. Miért van ott a beteg, pl. Egy hete köhög. Ilyenkor rákérdezünk olyan panaszokara is, amit nem mond a beteg pl. hogy lázas-e.
Ezt a részt követik az alkalmazott vizsgálatok és azok eredményei. Fizikális vizsgálat, Röntgen stb.
Majd az alkalmazott kezelés és a vizsgálatok összefoglalása jön. Végül javaslatok a betegnek, hogy szedje a gyógyszereit, mikor menjen kontrollra stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!