Mi történik, ha egy hónapja szűnt meg a TB-m és pl. eltörik a lábam?
A kérdés kissé elméleti.
Utólagosan passziváltattam az egyetemen, és úgy tudtam, hogy 45 napig még van TB-m. Legalábbis interneten több helyen ezt írták. Ma be kellett menjek egy papírért és azt mondta az ügyintéző, hogy a passzív státusz pillanatától megszűnt a társadalombiztosításom.
Természetesen ezután egyből mentem ügyintézni mindent is. Ugyanakkor felvetődött bennem a kérdés: 3 hete nincs biztosításom, mi történik ha balesetem lesz?
Minden egyes drága és olcsó kórházi költséget, ct, mr, röntgen, stb.-t simán visszafizettetnének? Vagy lenne kibúvó?
A passzív státusz azért bizonytalanít el, mert ha fizetés nélküli szabira mész, ott sem jár a 45 nap türelmi idő. De ezt majd megmondják mások.
Mivel bejelentetted a NAV-nál, hogy fizetni akarsz, már zöldre is váltott a lámpád, nem fognak kifizettetni semmit. Akkor kell csak fizetned utólag az ellátásért, ha legalább 3 hónapig nem fizettél.
(Július óta van ez így, azt megelőzően ebben az esetben sem kellett, csak a tb elmaradást)
Kérdező, nyugi, passzív alatt is jogosult vagy eü szolgáltatásra. Tbj talán 22p.
Az új paragrafusok még nincsenek fejben, 20 évig a régi kellett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!