Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért mondják hogy az orrot...

Miért mondják hogy az orrot is befeggye a maszk?

Figyelt kérdés

Azt értem, hogy a szájra kell, hogy ne fertőzz meg másokat amikor köpködsz beszéd közben, de az orron nem jön ki nyál. A maszkon meg simán átfúj a koronavírus. Ugyanakkor viszont a szemet nem fedik le pedig ott jobban elkapod mert alapból vizes az egész.

Az a lényeg, hogy az emberek érezzék hogy fontos figyelni egymásra a koronavírs miatt? Ha maszkot hordanak, biztosan kezet is mosnak majd?

2020. szept. 21. 15:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
8: leginkább azt tartom elviselhetetlennek, ahogy próbálnék levegőt venni, de csak a meleg levegő jön vissza az orromba, és küzdők vele. A kilélegzés eszembe se jutott.
2020. szept. 21. 18:38
 12/16 anonim ***** válasza:
11%

#10: valamennyit segít rajtad is a maszk. Tehát ha te nem akarsz megfertőződni, akkor lehetőleg vegyél rá mindenki mást, hogy viseljen maszkot. Ez segít a legtöbbet. De valamennyit segít az is, ha rajtad van. Tehát akkor a legkisebb a fertőzés valószínűsége, ha mindenkin van.

És persze, a koronavírus átfér - főleg a textilmaszkok - szövetén, de a koronavírus nem egy macska, ami ki-be bújik, ahol csak tud. A vírusok többsége nyál- és takonycseppekkel közlekedik, úgy meg már nem fér át. Ezen kívül a kifújt és beszívott levegő jelentős része a maszk széleinél jön be (sebészmaszk esetén), de abból is kiül a fertőzött cseppek nagy része a cikkcakkos, turbulens áramlás miatt.

De mindegy is a hatásmechanizmus. A lényeg az, hogy a tapasztalatok szerint használ.

Ettől még persze érdemes szellőztetni, távolságot tartani, kezet mosni stb., ha lehet. De azért a társas kapcsolataink jelentős részét visszaszerzi nekünk a maszkhordás.

2020. szept. 21. 20:20
 13/16 anonim ***** válasza:
15%

3-as vagyok.

Nyilván nem arra gondoltam, hogy te is úgy fertőződsz meg, hogy kimegy az orrodból a takony, hanem, hogy légutakon keresztül is eltudod kapni, így az orrodon is, de remélem érthető voltam. XD

2020. szept. 21. 20:22
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"De azért a társas kapcsolataink jelentős részét visszaszerzi nekünk a maszkhordás."

Szerintem a maszk egyre inkább elszigetel és antiszociálissá tesz. Vannak olyan ismerőseim, akikkel képtelenség találkozni, mióta megjelent ez a vírus, inkább ülnek otthon. A másik része, mivel elég kellemetlen viselni, így már én sem megyek olyan helyre, ahol kérik, csak ha nagyon muszáj, a boltba is utálok bemenni, így egyre többet ülök itthon és kezdek becsavarodni :(

2020. szept. 22. 08:45
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
#14: ne a nyári helyzettel hasonlítsd össze, hanem a tavaszival. Akkor nem szabadott elmászkálni. Most már szabad, még ha maszkban is.
2020. szept. 22. 08:49
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
#15 Ez a mostani helyzet, nekem sincs kedvem menni sehova maszkban, rosszul viselem. Meg van olyan, akivel márciusban találkoztam utoljára, azóta be van gubózva, nyáron se lehetett kimozdítani, előtte heti rendszerességgel programoltunk itt ott.
2020. szept. 22. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!