Miért mondják hogy az orrot is befeggye a maszk?
Azt értem, hogy a szájra kell, hogy ne fertőzz meg másokat amikor köpködsz beszéd közben, de az orron nem jön ki nyál. A maszkon meg simán átfúj a koronavírus. Ugyanakkor viszont a szemet nem fedik le pedig ott jobban elkapod mert alapból vizes az egész.
Az a lényeg, hogy az emberek érezzék hogy fontos figyelni egymásra a koronavírs miatt? Ha maszkot hordanak, biztosan kezet is mosnak majd?
#10: valamennyit segít rajtad is a maszk. Tehát ha te nem akarsz megfertőződni, akkor lehetőleg vegyél rá mindenki mást, hogy viseljen maszkot. Ez segít a legtöbbet. De valamennyit segít az is, ha rajtad van. Tehát akkor a legkisebb a fertőzés valószínűsége, ha mindenkin van.
És persze, a koronavírus átfér - főleg a textilmaszkok - szövetén, de a koronavírus nem egy macska, ami ki-be bújik, ahol csak tud. A vírusok többsége nyál- és takonycseppekkel közlekedik, úgy meg már nem fér át. Ezen kívül a kifújt és beszívott levegő jelentős része a maszk széleinél jön be (sebészmaszk esetén), de abból is kiül a fertőzött cseppek nagy része a cikkcakkos, turbulens áramlás miatt.
De mindegy is a hatásmechanizmus. A lényeg az, hogy a tapasztalatok szerint használ.
Ettől még persze érdemes szellőztetni, távolságot tartani, kezet mosni stb., ha lehet. De azért a társas kapcsolataink jelentős részét visszaszerzi nekünk a maszkhordás.
3-as vagyok.
Nyilván nem arra gondoltam, hogy te is úgy fertőződsz meg, hogy kimegy az orrodból a takony, hanem, hogy légutakon keresztül is eltudod kapni, így az orrodon is, de remélem érthető voltam. XD
"De azért a társas kapcsolataink jelentős részét visszaszerzi nekünk a maszkhordás."
Szerintem a maszk egyre inkább elszigetel és antiszociálissá tesz. Vannak olyan ismerőseim, akikkel képtelenség találkozni, mióta megjelent ez a vírus, inkább ülnek otthon. A másik része, mivel elég kellemetlen viselni, így már én sem megyek olyan helyre, ahol kérik, csak ha nagyon muszáj, a boltba is utálok bemenni, így egyre többet ülök itthon és kezdek becsavarodni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!