Mostanában egyre csak azt érzem nagyon sok ember ennyire vakcina ellenes lett. Miért? És ha van itt olyan ember aki oltás ellenes akkor kifejtené kérem? :)
Konkrétan melyik oltásra gondolsz? Mert rengeteg fajta van belőlük.
Az emberek általában 2 csoportra oszthatók: Oltáspártiakra és oltásellenesekre.
SZERINTEM az oltások között is különbséget kellene tenni. Olyan nem létezik, hogy MINDEN oltás rossz, vagy MINDEN oltás jó. Minden egyes oltást külön meg kell vizsgálni, hogy az jó vagy nem az adott embernek.
Én pl oltáspárti és oltásellenes is vagyok. Mindig az adott oltástól függ.
A jelenleg kötelező oltásokról meglehetősen sok adat áll már rendelkezésre. Ezeket átolvastam, és úgy gondolom, hogy megfelelő a kockázat haszon arány.
A Bexsero-nál hezitáltam, hogy adassam-e be a kislányomnak, mert többféle dolgot hallottam. Aztán úgy döntöttem, hogy beadatom, főleg a vedoltas.blog.hu-n olvasott infok hatására.
Influenza vakciát be szoktam adatni, kb 7-8 éve elkaptam egyszer az influenzát, és 10 napig nyomtam az ágyat tőle, iszonyat szarul voltam. Azóta minden évben beadatom, nem is kaptam meg.
Gyógyszerfejlesztésben dolgozom (olyan cégnél, amelyik nem csinál Covid vakcinát). Én nem hiszek abban, hogy a nyugati cégek poltikai nyomás miatt felgyorsítanák a fejlesztést.
Maximum a hatóságok tudják felgyorsítani a fejlesztést, úgy, hogy az adminisztrációs periódusokat lerövidítik. A Covidnál az a jó a rosszban, hogy gyorsabban összejönnek a vakcinahatékonysági adatok a világjárvány miatt.
Pl egy agyhártyagyulladás elleni vakcinánál évekig kell várni, többezer oltott és oltatlan alanyt figyelve, amig kijön az, h hatékony-e a vakcina, mert olyan iszonyatos ritka esemény az agyhártyagyulladás. Itt meg tízezerszámra vannak Covidos emberek, pár hónap alatt meg lehet mondani nagyon nagy biztodsággal, hogy működik-e a vakcina vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!