Más hasonló pálcikával vett tesztek megbízhatósága is ilyen, mint a PCR-é?
Tudjuk, hogy a PCR teszt teljesen megbízhatatlan. Aki szerint nem, az lapozhat.
Régebben nem hagytam, hogy más pálcikás tesztet elvégezzenek rajtam, nem is azért mentem dokihoz.
Engem érdekelne, hogy szerinted miért megbízhatatlan. Jó sokat csináltam már, csak azért kérdezem és elég megbízható ha rendesen be van állítva a protokoll és megfelelőek a primerek. A PCR ugyanis nem teszt, az csak a gép ami enzim segítségével felsokszorozza a mintában található esetleges örökítőanyagot, azt amire a primer készült. A "teszt" maga az gélelektroforézis ahol kiderül, hogy a minta tartalmazza-e a pozitív kontrollnak megfelelő örökítőanyagot.
Ami a pálcikás teszteket illeti, kérdés hogy végül milyen vizsgálatot végeznek a mintával. Van amire az immunprecipitáció megbízhatóbb, van amire az elektroforézis. A "pálcika" csak a levételi módszer, leoldják róla a cuccost és az onnantól kezdve mehet akár több tesztre is egyszerre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!