Várható lehet megint az eü leállás? Ti mit tapasztalatatok legutóbb ?
Kétségbe estem mert nálunk kétszer is volt gond abból, hogy nem volt ellátás, az egyik halállal végződött (valószínűleg, mert boncolás nincs).
Ha valakinek mondjuk van egy olyan baja ami per pill nem életveszélyes de azonnal utána kell járni? Nem tudok hirtelen példát mondani jobbat, de pl egy gyorsan növekvő anyajegy vagy egy 3 hónapja nem múló menstruáció,ilyesmire gondolok, szóval az ilyesmi dolgokkal lehetett legutóbb orvosi ellátást igénybe venni? Nálunk nem...
És attól félek, ha újra elkezdődik ez az egész, valakimnem újra baja lesz.
De még akartam kérdezni, mert a facebookon olvastam, hogy valaki a vészhelyzet kellős közepén még mammográfiai rutin vizsgálatrais eljutott. Hogy volt ez nálatok?
Politizálni nem szeretnék.
Szerintem újra sem indult (mmint nem 100%-on pörög most sem).
Véleményem szerint ennél most megint csak lejjebb lesz, mert ha még nem is húznák le újra a rolót, sok helyről küldtek el sok embert, csak ezt nagyon nem üvöltözi a média. Plusz az orvosok is eléggé le fognak fogyni a vírus izé végére, ha érted hogy értem (hála pénz nuku). Ki tudja ők mennyien vannak még és meddig maradnak.
Június közepe óta minden működik, sőt, próbálják a felgyülemlett várólistát ledolgozni.
Amit írtál, azzal el kellett volna látniuk tavasszal is.
Most próbálják elkerülni, hogy le kelljen állni. Szerintem nem is fognak.
De ez kétoldalú dolog. Én úgy tapasztaltam, hogy nyár második felére aránytalanul felelőtlenebbek lettek az emberek. Programok, külföldi utazgatások kormányszinten is. Ennek természetes következménye lett, ami most van: megszaladtak az esetszámok. Ha tovább folytatódik ez a felelőtlen viselkedés, pl. ennyien fütyülnek a maszkra, eljuthatunk ismét oda, hogy le kell állítani az országot - de sokkal rosszabb járványügyi mutatók mellett. Akkor nem fog ez 3 hónap alatt véget érni, hanem akár egy-másfél évig is rendkívüli jogrend, bezárt iskolák, leállított egészségügyi ellátás lesz. Az tényleg hazavágja a turizmust, rendezvényszervezést, kultúrát, oktatást stb. Hogy miért akarják ezt az emberek, képtelen vagyok megérteni.
Azt rebesgetik hogy tán mutálódott időközben a vírus és esetleg már nem lesz olyan veszélyes. De mindez feltételezés!
Főleg mivel tegnap meg azt mondták azért nincs haláleset ennyi beteg mellett mert most inkább a fiatalok körében tombol jobban. Ehh, franc se tudja már! Én is terveztem műtétet, a fogaimmal is el akartam menni, stb.... pocsék egy év. Semmibe ment egy csomó fájó veszteséggel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!