Most mennyit kell fizetni a háziorvosnál B ('úrvezetői') jogosítvány csere céljából?
Eddig kérdező voltam, de most 'átmegyek válaszolóba', ugyanis megtaláltam az ezévi szabályokat (nem is kellee sokáig keresnem)
/63 évesen rajtam már nem 'kaszálnak' olyan nagyot, viszont csak 3 évre kapom (pontosabban még 2 és félre se, ugyanis az új szabályok szerint szülinapon jár le a vége...vagyis nem 2023 aug, hanem 2023 január eleje (2 év és 5 hónap). 1500 illeték és 2500 az orvosi
Most mégis visszavedlek kérdezőbe. Idézek:
"Ha valaki meghosszabbított érvényességű jogosítvány elkészültéig szeretne kapni ideiglenes vezetői engedélyt, akkor annak az illetéke 2300 Ft."
Fenti szöveg azt jelenti, hogy, ha pl. aug 4.-n jár le a jogsim, és arra a napra (vagy pl. 3.-ára) foglaltam időpontot, akkor addig nem vezethetek, amíg meg nem jön az új jogsim, hacsak nem perkálok le 2300 - at....vagy másról van szó esetleg?
Mert régen ilyenkor szoktak adni egy kis papírkát, hogy a jogosítványom készül, vezethetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!