Mandulaműtött gyerekek szülei! Megnyugtatnátok?
Figyelt kérdés
Hogy viselte a gyereketek a műtétet?
Meddig tartott a fájdalma?
Hogy tudtátok enyhíteni?
Hogy tudtátok megnyugtatni?
Mit adtatok neki enni-inni és meddig?
Volt utóvérzés?
Hogy bírtátok Ti elviselni, hogy szenved, aki az életetek értelme?
Én teljesen kétségbe vagyok esve.
Gyerekekről alig van a neten tapasztalatcsere. A felnőttek meg borzalmas fájdalomról számolnak be.
2020. júl. 5. 19:59
1/3 anonim válasza:
Ne aggódj, nem annyira rossz, mint amilyennek most elképzeled. Nálunk a legnagyobb problémája a vérvétellel volt, fél a tűktől, de a műtéttel nem volt gondja. Megbeszéltük, hogy mi fog történni és miért kell ez, ő pedig nagyon ügyesen elfogadta és végig jól is tűrte. Fájdalma talán egy hétig lehetett, de írt fel az orvos fájdalomcsillapítót és az segített sokat, nem is nagyon panaszkodott ilyenre. A kórházban ha jól emlékszem főleg főzeléket kapott, amellett meg evett még joghurtot meg egy kis fagyit, ezeket én vittem be neki. Otthon pár napig még csak pürésített gyümölcsöt evett, mást nem is akart, majd utána puhább dolgokat és egész gyorsan ugyanúgy mindent, mint korábban. Mivel eleinte keveset evett, fogyott is, de ezt magától 1-2 hét alatt vissza is szedte. Szerencsére semmi komplikáció nem volt és vérzés is csak közvetlenül műtét után egy kicsi, de semmi komoly. Tényleg jól viselte, sokkal jobban, mint amire számítottam, nem szenvedett sokat. Kórházban ott voltam vele amennyit tudtam, olvastam neki mesét, de amúgy sokat aludt. Muszáj volt megműteni és bár ez nyilván nem egy kellemes dolog, de nem kell ennyire aggódnod, ez egy rutinműtét, nem lesz semmi baj. A gyerekek meg elvileg gyorsabban fel is gyógyulnak belőle, szóval ha tudod nyugodtan kezelni és érzi, hogy minden rendben és nem fél tőle, akkor biztos ő is jól fogja kezelni. Csak legyél mellette, támogasd, nyugtasd meg ha szükséges és gyorsan át fogja vészelni.
2/3 anonim válasza:
Rutinműtétnek számít és tényleg fáj utána egy darabig, de túl lehet élni. Nekem a szüleim ilyen cseppentős fájdalomcsillapítót kanalaztak az első napokban, de nem emlékszem már, hogy mi volt a neve, viszont nagyon sokat segített. Az orvosnál talán rá lehetne kérdezni erre, hátha tud ajánlani valamit.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek!
Így szülő és páciens szemszögéből is megnyugtattatok.
A gyerek nem fél. A saját félelmemet kell legyőznöm.
Lehet, hogy el sem kísérem a műtőbe, talán jobb, ha apa lesz vele. Nem akarom ráragasztani a félelmeimet.
2020. júl. 6. 16:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!