Az emberek miért sajnálják a pénzt ennyire a saját egészségükre?
Én csak magamról tudok nyilatkozni, nem félek annyira a haláltól, mert nem különösebben jó az életem. Fogorvostól rettegek, el kell jutni addig a fájdalomig amíg már túlnő a rettegésen. A diagnózistól is félek, mi van ha valami komoly betegség derül ki?
Aztán van, aki nem bízik az orvosokban, hisz annyi rosszat hallani, még magánokról is...
#2: Attól én is félek, hogy találnak valami gyógyíthatatlant. Viszont nem mindenre igaz ez, például a szívbetegségeket ma már elég jól tudják kezelni, családban elég gyakori, jól ismerem. Aki elmegy (egy jó!) kardiológushoz, szedi a gyógyszert, követi a tanácsokat, és ne adj Isten bevállalja az esetlegesen szükséges műtétet, annak elég jó esélyei vannak a panaszmentességre. Ja és szívrák nem létezik, ezen sem kell aggódni!
Hasonló a cukorbetegség, ami szintén jól kezelhető. Ezeket a vizsgálatokat nem érdemes halogatni.
Én csak sürgős esetekben megyek orvoshoz, kissebb betegségeknél nem szoktam, mint például megfázás, nátha, vagy egyebek. Bár, hála a jó égnek nem vagyok beteges fajta.
Mondjuk a porckorongsérv már szerintem is az ellátást igénylő állapotok között van.
Javarészt szerintem ez az egészségnevelés miatt van, ki mit tapasztal otthon, vagy az iskolában gyerekként.
Vannak akik minden apróbb panasszal orvoshoz fordulnak, és vannak akik akkor ha már kibírhatatlan a fájdalom, vagy még akkor sem.
Nem csak az orvosra sajnálják a pénzt, de az betegség kialakulásának a megelőzésére
és az egészség megőrzésére is. Az sem olcsó mulatság. Én is sok olyan embert ismerek, akik inkább költenek mindenféle látványos dologra: szép ház, szép kocsi, szép ruha, szép nyaralás, viszont a legolcsóbb mocsok kajákat veszik meg. Nem szednek vitaminokat, mert azzal nem lehet dicsekedni a szomszédnak, meg a rokonoknak. Inkább csapvizet isznak, mint hogy vegyenek egy víztisztítót a mobiltelefonjuk árának negyedéért.
Ha az minőségi táplálkozás is státusz szimbólum lenne, akkor sokkal egészségesebbek lennének az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!