Kontrasztanyagos koponya CT hogyan zajlik?
Pánikbeteg vagyok, és jövő hétre vagyok kiírva koponya CT-re. Tegnap már tettem fel egy kérdést a kontrasztanyaggal, de azóta újabb dolgok jutottak eszembe. Érdekelne hogy zajlik le ez az egész, valamint a következők:
-Mennyi idő átlagosan egy ilyen? Pánikbetegként nagyon nem lenne mindegy hogy mondjuk 3 perc, vagy 30.
-Meg lehet állítani, vagy újra lehet kezdeni? Nagyon félek hogy nem bírom ki, de nem szeretném hogy kárba vesszen az egész (beutaló, odautazás, a stressz stb.)
-Ehhez kapcsolódóan: van valami időhatár amin túl ha meg is kell állítani mert nem bírom, de már tudnak belőle egy használható eredményt csinálni? Régen voltam MRI-n és ott meg kellett állítani kb. 15 percnél (pedig akkor még nem voltam pánikbeteg), és ott ugyan befejeztük, de már a félkész eredményből is lehetett volna dolgozni azt mondták.
-És úgy általában: az orvosok ilyenkor empatikusak, vagy telibe tojják hogy pánikos vagyok és nem érdekli őket hogy esetleg mivel járhat ez?
-Ja meg annyi hogy B vitamint vagy nyugtatót (pl. valeriana) lehet bevenni előtte? Azt tudom hogy enni, illetve színes löttyöket inni nem lehet (csak sima vizet).
Köszönöm előre is ha megosztjátok velem tapasztalataitokat, nagyon sokat segítene hogy tudjam mire készüljek!
Hány éves vagy? És jól gondolom, hogy lány?
Nem kell félni, lesz ott személyzet, és adnak pánikgombot is a kezedbe.
Köszönöm a válaszokat, némiképp megnyugtatott, bár sajnos olyan súlyosan pánikbeteg vagyok hogy ha 30 másodperc lenne akkor se lennék nyugodt. A hányingertől is félek.
#3 Sajnos nem talált, férfi vagyok, 24 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!