Segítőkutya “owner-training?”
Figyelt kérdés
Sziasztok! Magyarországon lehetséges az “owner-training” azaz a saját kezűleg való kiképzése a segítőkutyáknak? Tehát, ha Bélának szüksége van egy segítőkutyára, akkor (ha az orvosa ad egy papírt erről(ha van/lenne ilyen) kiképezheti saját magának? Vagy csak a Neo, meg hasonló szervezetek tehetik meg és adhatják ki később a megfelelő papírokat?2020. jún. 12. 23:46
1/9 anonim válasza:
segítő kutyát bárki képezhet csak a papirozásához (hogy hivatalosan is az legyen) át kell mennie egy komoly vizsgán, és ha ezután lepapiroztatva vagy elviszik tőled a kutyát segéd kutyának vagy megtartod terápiás célokra (jársz vele idősekhez gyerekekhez stb.) vagy csak szimplán rajtad marad
2/9 anonim válasza:
Szerintem mindenkeppen keress fel egy alapitvanyt, es beszeljetek at. Az USA-ban es Ausztraliaban lattam, hogy van owner-training, de ott is van professzionalis segitseg. Magyarorszagon nem hallottam ilyenrol meg.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2020. jún. 14. 23:54
4/9 anonim válasza:
A jogszabály szerint a kiképzést egy erre feljogosított szervezetnek kell végeznie, a kiképző személynek megfelelő OKJ végzettségének is kell lennie. De létezik a legtöbb szervezetnél ún. háznál képzés. Azaz a kutya nálad van és a hivatalos kiképző megbeszélt időközönként kimegy és megnézi a haladást, ad tanácsokat.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Esetleg azt tudod, hogy azért is milliókat kell-e fizetni? (Tudom, hogy vannak pályázatok, de azokat most ne nézzük)
2020. jún. 23. 09:44
6/9 anonim válasza:
Az, hogy mennyit kell fizetni szervezt függő. Nyilván egy profitorientált vállalkozásnál többet, míg egy non-profit egyesületnél kevesebbet.
7/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen!
2020. jún. 24. 13:53
8/9 anonim válasza:
Igen, Magyarországon kiképezheted a saját segítőkutyásat de a vizsgához csatlakoznod kell egy szervezethez aki levizsgászttja a kutyát. Tégéd fel fognak késziteni és gyakorolni fogtok a vizsgára. Ha nem sikerül a vizsga akkor újra próbálkozhatsz, nem fogják elvenni a kutyádat. Mind addig míg a kutya nem tesz sikeres vizsgát tanulónak minősül és nem mehet be nem kutyabárát helyekre. De ha szólsz hogy tanuló segítőkutya be szoktak engedni bizonyos helyekre. Mindent amit leírtam saját tapasztalat, vagyisez történt velem, de nagyobb valószínűségekkel veled is ez fog
9/9 anonim válasza:
És kihagytam, ha saját magad képzed akkor csak a felkészítésért és a vizsgáért kell fizetni ami nem lesz több mint 100.000ft elvileg. Ha egy szervezettől veszed keg akkor igen több milló es vannak betegségek amire a pályázat nem számít. De vannak szervezetek ahol ingyenes és a támogatásokból van mind eglz fizetve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!