Mit tegyek, ha krónikus hőemelkedésem van, hogy ne nézzenek covidosnak?
Több, mint 10 éve folyamatosan hőemelkedésem van, szinte mindig 37 fölött, de nem ritka a 37,5 fölötti érték. Valószínűleg autoimmun betegség miatt, de ahhoz nincs meg minden kritérium, úgyhogy nincs diagnózis, csak gyanú.
Olvastam, hogy egyes kórházakban a szakrendelésre érkező betegeket a bejáratnál hőmérőzik, és akinek 37 fok felett van, már viszik is a covid osztályra. Mit tehetnék ez ellen? Adhat a háziorvos vagy valaki igazolást, hogy nekem nem azért van hőemelkedésem?
Házi orvos látja a kartonodon, hogy ez nem új dolog.
A házi orvos, aki höemelkedés miatt covid19et kiált, az csak azért maradt itthon életben, mert az igazi orvosok már elhagyták az magyar, állami szférát.
Nekem is volt ilyen hőemelkedésem évekig (most is lenne ha..), sok orvosnál megfordultam, nem tudták az okát, se meggyógyítani. A megoldás nekem az lett, hogy kéthavonta megeszek egy doboz tőkehalmájat. Feltehetően a benne lévő D vitamin miatt kell, de valószínűleg más is van még hozzá.
Igen, bennem is felmerült a lehetőség, hogy ha visszajönne a hőemelkedés, akkor vinnének a esetleg a covid gyanús betegek közé...és ott aztán tényleg elkaphatnám.
(Az autoimmun betegségből való gyógyulásra jó kezdet a BIO élelmiszerek fogyasztása.)
#5
Köszönöm, hogy hosszútávú megoldást javasolsz!
A tengeri halakban sok az omega-3 zsírsav, ami gyulladáscsökkentő, lehet, hogy amiatt is segít.
D-vitamint már néhány éve szedek, attól nekem nem változott, de nemrég kezdtem omega-3 kapszulát is szedni. Sajnos nem igazán szeretem a halat, de néha igyekszem beiktatni az étrendbe.
5-ös vagyok. Úgy jöttem rá, hogy mi a megoldás, külföldön voltam és az utolsó este étteremben többféle tengeri halat ettünk. Másnapra elmúlt a hőemelkedésem és pár hétig nem tért vissza. Sokkal később találtam rá, hogy a friss tengeri halat a tőkehalmáj konzervvel tudom helyettesíteni itthon. Omega 3 kapszula és D vitamin szedése külön nem jött be.
Az édesvízi halak nem alkalmasak, és semmi változást nem figyeltem, és pl a fagyasztott hekk se jó. (Amit akkor először ettem, azok között nem volt hekk. Lazac biztosan volt, de nem gondolom hogy attól egyedül múlt el.)
Szóval ajánlom, hogy VEGYÉL egy tőkehalmáj konzervet EGYSZER(4-500 ft) ÉS EDD MEG májastul-olajastul. Nem valami finom, valamivel összekeverve eszem, hogy jobb legyen az íze. Így nyár elején salátával enném. Ha hat, akkor másnapra elmúlik a hőemelkedésed. Ha hatott, akkor ismételd meg pár hetenként. Ha nem, akkor keresgélj a megoldás után: nem jó állandó hőemelkedéssel élni. Én személy szerint nagyon rosszul viseltem, nekem 37,8-38 fok is volt időnként.
Cataflam, Algopyrin stb nem hat az ilyenfajta hőemelkedésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!