Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Annak hol tudok utánanézni,...

Annak hol tudok utánanézni, hogy a TB-ben ki nézett rá az adataimra?

Figyelt kérdés

Állítólag regisztrálja a rendszer, ha valaki hozzáfér az adataimhoz.

Ha jól tudom a barátnőm apja rámkeresett kíváncsiságból. Kórházban dolgozik és viszonylag fontos embernek számít ott.

Hol tudom ellenőrizni ezt?

2020. máj. 21. 17:08
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem ott jártam vizsgálatra.

Nem tudom, hogy hogyan nézi meg mert nem értek hozzá. Azt tudom, hogy sok helyen vannak ismerősei/kapcsolatai és már tud olyan korábbi dolgaimról amiket még a barátnőmnek se mondtam el.

2020. máj. 21. 20:28
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Bármelyik orvos az EESZT-ben meg tudja nézni bárkinek az alapadatait az elektronikus személyijével. Naplózza a rendszer a megnézéseket. Csak azokat nézheti meg, akit ő kezel és fontos, pl. eszméletlen beteg előzményei. Pont ezért naplózzák, hogy a visszaéléseket megakadályozzák.
2020. máj. 21. 20:56
 13/14 anonim ***** válasza:
Privát kérdésre: EESZT, Önrendelkezés, Adatkezelési napló
2020. máj. 22. 20:37
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Privát kérdésre: Az orvosoknak általában nincs idejük nézegetni az EESZT-n az előzményeket. A saját kórházában vagy rendelőjében készült leleteket látja, ami leletet még Te viszel, esetleg megnézi, de miért kutatna utánad?! Ha meg akarsz gyógyulni, nyilván elmondod neki, amit kell. Ha meg nem, úgy kell neked. Azért írtam fentebb, hogy csak nagyon kivételes esetben néznek leleteket EESZT-n, pl. eszméletlen betegnél segítség lehet az előzmény.
2020. máj. 22. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!