Ha beutalót kapok az orvostól, azzal hová mehetek?
Úgy értem, ha pl. én kiskunröcsögei lakos vagyok, a háziorvosom viszont Kukutyin-alsón lakik, de én Pesten szeretnék elmenni a rendelésre, akkor hová mehetek?
A lakóhelyem szerint illetékes rendelőbe?
Az háziorvosom címe szerint illetékes rendelőbe?
Vagy bárhova máshova?
Nem tudom, milyen a beutalód, de nekem olyan volt, hogy a háziorvos feltüntette az ő körzetéhez tartozó szakrendelőt, hogy oda kell mennem, és ott elláttak, pedig a lakcímem szerint nem oda tartoztam, tartózkodási helyem se volt bejelentve.
"Bárhova" semmiképp sem mehetsz, pláne Pesten, ahol túlterheltség van, úgy hajtanak el, mint a kutyát!
Alapból mindig az adott körzethez utal, de ha nem nevezi meg a beutalón az intézményt, akkor mehetsz máshová, bár ilyenkor az szokott lenni, hogy az orvos odaírja a konkrét nevet, amit megbeszéltek, ez a legegyszerűbb.
Csak máshová ha mész, akkor egyeztess időpontot. Országos intézménybe akármikor lehet menni, a szakrendelők vagy kisebb ellátó intézményeknél gond ez leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!