Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha beutalót kapok az orvostól,...

Ha beutalót kapok az orvostól, azzal hová mehetek?

Figyelt kérdés

Úgy értem, ha pl. én kiskunröcsögei lakos vagyok, a háziorvosom viszont Kukutyin-alsón lakik, de én Pesten szeretnék elmenni a rendelésre, akkor hová mehetek?

A lakóhelyem szerint illetékes rendelőbe?

Az háziorvosom címe szerint illetékes rendelőbe?

Vagy bárhova máshova?

2020. máj. 18. 13:06
A kérdező szavazást indított:
Bárhova
Lakóhelyem szerinti rendelőbe
Háziorvosom körzete szerinti rendelőbe
Egyéb
10 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
Második.
2020. máj. 18. 13:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha pestre szeretnél elmenni, akkor leginkább a magánrendelés fog maradni. Oda viszont semmilyen beutaló nem fog kelleni.
2020. máj. 18. 13:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, milyen a beutalód, de nekem olyan volt, hogy a háziorvos feltüntette az ő körzetéhez tartozó szakrendelőt, hogy oda kell mennem, és ott elláttak, pedig a lakcímem szerint nem oda tartoztam, tartózkodási helyem se volt bejelentve.

"Bárhova" semmiképp sem mehetsz, pláne Pesten, ahol túlterheltség van, úgy hajtanak el, mint a kutyát!

2020. máj. 18. 13:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Ideiglenes lakcímmel fogadtak régebben Pesten, de most már az sincs, viszont itt lakom, ezért kérdem.
2020. máj. 18. 13:43
 5/7 A kérdező kommentje:
A háziorvosom viszont Budapesten van.
2020. máj. 18. 13:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálam is ugyanez a helyzet mint nálad kérdező, nincs lakcím de pesti a háziorvos, ilyenkor abba a kórházba tudsz menni szakrendelésre amihez a haziorvosod tartozik. Ha pl Zuglóban van a háziorvos akkor uzsoki
2020. máj. 18. 13:47
 7/7 Ypszilon1980 ***** válasza:

Alapból mindig az adott körzethez utal, de ha nem nevezi meg a beutalón az intézményt, akkor mehetsz máshová, bár ilyenkor az szokott lenni, hogy az orvos odaírja a konkrét nevet, amit megbeszéltek, ez a legegyszerűbb.

Csak máshová ha mész, akkor egyeztess időpontot. Országos intézménybe akármikor lehet menni, a szakrendelők vagy kisebb ellátó intézményeknél gond ez leginkább.

2020. máj. 18. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!