Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Így, hogy járvány van fogadnak...

Így, hogy járvány van fogadnak tüdőszűrő vizsgálatra?

Figyelt kérdés

Illetve oda kell beutaló?

(Tudom, kérdezzem meg az illetékes kórházat, de csak érdeklődöm)

2020. ápr. 17. 11:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Régebben rendszeresen küldtek értesítést, kötelező volt megjelenni. Most már ez nincs, az emberekre van bízva. Lehetőség. Bár mintha lenne valami mégis előírva, de nem nagyon erőltetik. Ha valaki beteg, megfertőz másokat, akkor viszont az bűncselekmény.

A szűrővizsgálat nem tartozik a sürgős orvosi feladatok közé, így azt most nem fogják megcsinálni. Ha betegség miatt kell RTG, akkor orvos utal be, akkor az eszköz, és mód is más.

2020. ápr. 17. 11:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
40 éves kor alatt kell beutaló és 1700 Ft, 40 éves kor felett nem kell beutaló és ingyenes. Azt nem tudom, hogy most megcsinálják-e, fel kell hívni a szakrendelőt.
2020. ápr. 17. 11:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Megnéztem néhány honlapot, a szűrés szünetel.
2020. ápr. 17. 12:10
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2020. ápr. 17. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!