Ha nem mentem el egy vizsgálatra, mit gondolhat az orvos? Ellátna még ezek után?
Magánrendelésről van szó, nagyjából másfél évvel ezelőtt. Az orvos beutalt koponya CT-re, kaptam is időpontot a vizsgálat idejétől számított pár hónapon belül. Végül olyan buta voltam, hogy nem mentem el, tulajdonképpen attól féltem, hogy erős sugárzást kapok, de azt meg a dokinál nem mertem megkérdezni, hogy miért nem MR-re küldött. Bár ő tudja a legjobban.
Így kb. 1 évvel utána nagyon megbántam, mégis kíváncsi vagyok, mi újság odabent. Szerintetek ha visszamennék (nem a járvány alatt), mennyire nézne hülyének?
Miután magánrendelés és te fizetsz, az orvos nem fog letámadni. Legfeljebb megkérdezi, hogy miért nem mentél el a vizsgálatra.
Egyébként ha problémád van vagy félsz a sugárzástól, akkor tényleg a legjobb, ha az orvosod nyugtat meg. Ő a legilletékesebb.
Azért nem MR-re küldött, mert amire ő kíváncsi, az CT diagnosztika. Az, hogy nem mész el, az a CT labornak lehet gond, mert ha lemondod, akkor a te helyedre beraknak egy másik beteget, akinek későbbre volt időpontja. Viszont a helyzet az, hogy a CT, MR laborok eleve legalább 150%-os kihasználtsággal működnek, szóval, 1 beteggel kevesebb ott nem probléma. A dokid valószínűleg meg fogja kérdezni, hogy miért nem mentél el, de sok mindent nem tud tenni.
Erős sugárzást nem fogsz kapni, eleve a gép nem is engedi egy határértéknél feljebb a dózist, abszolút biztonságos.
Egyébként hipertónia miatt utalt be, 19 éves vagyok.
Remélem azért elküldene még egyszer, hátha nem tart megbízhatatlannak:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!