Az orvosok félnek a koronavírustól, vagy attól, hogy abba -akár- bele is halhatnak? Orvosok válaszát várom.
#8,9
Én több, mint 12 éve gyakorizom, azóta leérettségiztem, elvégeztem az egyetemet, szakvizsgámra készülök, nem látom okát, hogy miért kellett volna abbahagyni a gyakorizást, és ismerek innen is több orvost, szóval még csak különcnek se számítok.
Kérdező: Nem félek tőle. 1-2 hete feltettem magamnak a kérdést, eddig féltem-e mondjuk az influenzától (félretéve most azt, hogy az új koronavírus most sokkal fertőzőbb illetve súlyosabb szövődményei lehetnek), vagy bármilyen másik betegségtől. Sosem féltem ezektől. Inkább attól félek, hogy én már elkaptam, észre sem veszem, és így adom át másnak. Március eleje óta maszkban megyek mindenhova, az elején még furán néztek rám a boltokban, most már egyre általánosabb. Egyén szintjén amit lehet, megteszek, a többire nem tudok hatni, felesleges rajta rágódni is.
Ugye az azért látszik az adatokból, hogy főleg a cukorbetegeket, szív- és érrendszeri betegeket, elhízottakat sokkal súlyosabban érinti. Magyarországon ilyenekből rengeteg van, és ez pont olyan dolog, ami ellen lehetne tenni. Talán hátha észbe kapnak az emberek, és elkezdenek egészségtudatosabbak lenni, persze a lelkem mélyén tudom, hogy ez csak egy buta illúzió sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!