Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Most akkor koronavírusnál az...

Most akkor koronavírusnál az jó, ha gyengye az immunrendszer?

Figyelt kérdés
[link] CT”&utm_content=„Nosalty Életmód: Sajnos minden vitamin hatástalan a koronavírussal szemben.”&fbclid=IwAR1kaszYfcA_A2NgjQDHLul-vPJpHnaxc_36NXhQFntBC7Rr4lQQhjH5cVQ
2020. márc. 29. 13:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jobb, ha erősebb az immunrendszer, ellenállóbb a betegségekkel, vírusokkal szemben. Láttam ezt az írást, de nem kell mindent elhinni.
2020. márc. 29. 13:39
 2/10 anonim ***** válasza:
47%
Nosalty, mi? Meg 444. Hiteles források. Az orvosok azt ajánlják, hogy szedjünk vitamint, én inkább nekik hiszek.
2020. márc. 29. 13:46
 3/10 anonim ***** válasza:
23%
Mikor megnyitottam a linket, megláttam a 444.hu-t, már zártam is be a f.axba.
2020. márc. 29. 13:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Dr.Duda Ernő akit említ a cikkben létező, ismert, elég nagy nevű orvos azért is furcsállom.
2020. márc. 29. 14:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Pedig érdemes elolvasni (nem tudom miért 444-ről írtok).

Lényege:

"Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy nem erősnek vagy gyengének, hanem jól vagy rosszul működőnek kell lennie az immunrendszerünknek."

2020. márc. 29. 14:35
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kutatóként mondom, hogy érdemes elolvasni.

Ő sem azt írja hogy gyengíteni kell az immunrendszert!

Csak azt hogy optimális működés kell.

Az pedig igaz, hogy immunszupresszánsokkal, gyulladáscsökkentőkkel, szteroidokkal kezelnek egyes betegeket, mert ott a túlzott gyulladás a probléma.

Tehát olvassátok el újra a cikket. A közhiedelemmel ellentétben OPTIMÁLIS immunrendszer kell. Írja is, hogy ehhez a D-vitamin ajánlott.

De A napi 2-3000 mg C vitamin marhaság.

Az optimális immunrendszer nem alakul ki egyik napról a másikra. Ahhoz életmód kell. Megfelelő étkezés, sport, stresszmentes élet.

Ha egy bagós, agyonstresszelt elhízott valaki most kilójával eszi a C vitamint, az ugyan úgy meghalhat.

2020. márc. 29. 15:20
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt mondja, hogy ne szedjük vitamint, hanem azt, hogy egyetlen vitamin sem csodaszer, ami gyógyítja a koronavírust vagy bármilyen más fertőzést. Természetesen a szervezet (és ezen belül az immunrendszer) megfelelő működéséhez szükségesek a vitaminok, elvileg kiegyensúlyozott táplálkozás mellett nem szükséges pluszban szedni bármit is (kivéve D vitamint, amit nem a táplálékkal viszünk be a szervezetbe), de mindenki döntse el magának.
2020. márc. 29. 15:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként mellékesen ez is egyrészt táplálkozás, edzés, stb... másrészt... sőt lehet nagyobb részt genetika.

Génlottó az, hogy a vírusra mennyire érzékenyek a receptorok, mennyi receptor van, és az is génlottó hogy az immunrendszered milyen választ ad-e.

Ez az alap LEGO készlet, akkor változik meg ha éppen immunhiányos beteg vagy autoimmun beteg vagy külső/belső hatások miatt.

Tehát sajnos valószínűleg nagyobb részt genetika és szerencse hogy hogyan reagálunk a vírusrs.

2020. márc. 29. 15:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Itt fogalmi zavar van. Erős immunrendszer alatt az, aki nem keres a kákán is csomót, nyilván azt érti, amelyik optimálisan működik. Amelyik meg a saját szervezetét is támadja, az túlműködő immunrendszer. (És mivel valószínűleg az ilyen delikvensnek már korábban is meggyűlt ezzel a baja, eleve a nem jól működőbe vagyis a gyengébe sorolná a sajátját, mert neki csak a végeredmény "látszik": meggyógyultam 2 nap alatt esetleg tünetem sem volt egy influenzajárvány idején, vagy - bármilyen okból - nem?)

A vitaminlapátolás viszont valóban hülyeség.

2020. márc. 29. 22:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen sajnos autoimmun betegségem van.
2020. ápr. 7. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!