Lehet jogi következménye annak, ha névtelen levében viszonylag vállalható hangnemben kiosztok egy orvost? Részletek lent.
Egy közeli rokonom daganatos beteg és nincs sok neki hátra. Nem egészen egy éve kezdődtek a tünetek köhögéssel, nehéz légzéssel. A háziorvosa minden alkalommal vizsgálat nékül küldte haza azzal a 'tanáccsal' hogy ne dohányozzon és igyon ACC-t. Ez ebben a formában háromszor ismétlődött meg. Negyedszer helyettesítették az orvosát, a másik háziorvos azonnal felismerte hogy ez valószínűleg tüdőrák, és írt neki beutalót a kórházba. Innen már nem szeretném részletezni az eseményeket... Az a közel 3 hónap amit ennek az orvosnak nem nevezhető személy hanyagsága (lustasága) miatt a rokonom veszített, végzetes lett számára. Mikor egy utolsó alkalommal a már ismert diagnózissal visszament a háziorvosához, ironikusan annyit mondott: Nem értem hogy nem vettem észre...
Hatalmas bennem a fájdalom, de még nagyobb a felháborodottság és mindenképpen szeretnék egy erőteljes hangvételű (de NEM fenyegető) levelet írni neki, amit rendelési időn kívül bedobnék a rendelő postaládájába. Bár nem fogom megtudni mit reagál rá, számomra egyfajta megnyugvás lenne a tudat, hogy ez az ember legalább tisztában van azzal, hogy ez kizárólag az ő hibája.
Az a kérdés, hogy legálisan kioszthatok-e egy közfeladatot ellátó személyt anélkül, hogy utána feljelentene és bármi negatív következménye lenne rám nézve.
Attól függ mi a cél.
Én a helyedben nem ezt tenném, de te döntesz.
A betegjogi képviselőt keresd fel és kérj tőle kivizsgálást haladéktalanul. Nem kell névtelennek lenni, nem fog senki sem elmarasztalni emiatt és ráadásul megtudod mi történt, tudod majd a reakciót, a doki mennyire cselekedett helyesen vagy helytelenül szakmailag ebben az ügyben.
Azt még meg kellene tudni, hogy ha akkor felismeri a doki, hogy esetleg daganatos, akkor az mennyivel lett volna pozitív helyzet a betegség kapcsán, mert ha igen és akkor még nagy valószínűséggel gyógyítható lett volna, akkor nyert ügyed van. Természetesen kérdés az, hogy mit nyersz vele.
Átérzem és nagyon sajnálom a dolgot, sajnos a mi családunkban is így történt, én végigjártam ezt az utat.
Köszönöm a válaszokat.
Igazából nagyon el vagyok keseredve és nem tudom mit kéne tennem. Úgy vagyok vele, hogy egy hosszas jogi procedúra már nem segít rajta, ráadásul nem is én vagyok a legközelebbi rokon, szóval ha valaki végig akarná ezt csinálni, akkor inkább a gyerekeinek kéne.
A névtelen levél tényleg jogsértő akkor is, ha nincs benne semmi fenyegetés vagy zsarolás? (Bár lassan kezdem ezt elengedni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!