Árthat az online pszichoterápia? És ha igen, miért?
Azért írtam, amit írtam,, kedves kérdező, mert minden mentális problémát a felborult bélflóra okoz, a bélflóra (bár talán helyesebb lenne bélfaunáról beszélni) felborulását pedig mi okozzuk azzal, hogy nem a megfelelő üzemanyagot adjuk nekik. Mintegy 800 billió baci él a beleinkben, 10x annyi, mint ahány sejtből áll a testünk, és MINDEN életfolyamatot ők irányítanak. Ha egy faj kipusztul, beláthatatlan következményekkel járhat. Főleg, hogy a helyét más, patogén törzsek veszik át. (Csak érdekességképpen; a depressziósok bélflórájából a Dialister, valamint a Coprochoccus fajok tűntek el.)
Sajnos a mai nyugati típusú táplálkozás messze nem alkalmas az egészségünk fenntartásához. Kialakul az áteresztő bél szindróma, és emésztetlen fehérjék, taogén bacik anyagcseretermékei kerülnek a véráramba. Mentális betegségek sora, allergiák, autoimmun betegségek, s végső soron a daganatok bizonyítják ezt. A legszomorúbb az egészben az, hogy az orvosi protokoll még nem tartalmazza ezt. Annyira nem, hogy az én háziorvosom pl még nem is hallott az áteresztő bél szindrómáról.
Az igaz, hogy a felborult bélflóra okozhat pszichés betegségeket, de ez egy elég új tudományterület, még kevesen kutatták és nagyon keveset tudunk róla. Pár pszichés betegségről tudták csak eddig kimutatni konkrétan, hogy kapcsolatban van a bélflóra állapotával, és hogy az okozza és nem fordítva!!! Azt senki ne higyje el, hogy gyerekkori vagy egyéb feldolgozatlan traumák nem okoznak pszichés betegségeket, hanem csakis a bélflóra. Persze rengeteg egyéb ok állhat még a háttérben.
Online tanácsadás: jobb mint a semmi, elindíthat egy jó úton. De jobb volna egy mások által ajánlott, szimpatikus pszichológust vagy pszichiátert keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!