Mit tegyek a penész ellen, már mindent próbáltunk szellőztettünk sokat, keveset, megoldottuk, hogy nonstop menjen a fűtés, penésztisztítót is használtunk de ahogy lefújom kb 3 nap és újra kezdodik?
Nálunk van párátlanító készülék.
Térdemig ér, önállóan használható és desztillált vizet csinál, ami jó a vasalóba.
A hőhidat kell megszüntetni. Nekünk is a szoba északi sarkában állandóan előjött a penész, hiába szellőztettünk és fűtöttünk. Mivel társasház volt és nem volt kívülről szigetelve, nem sokat tehettünk.
Vettünk egy Trotec párátlanítót, az nappal ment és gyűjtötte a vizet, éjjel kikapcsoltam, így nem penészedett. Szerencsére már elköltöztünk onnan.
Szavó penész elleni szerrel próbáltad már?
Plusz én feltettem egy párezer Ft-os 12V-os fűtőfóliát is a leghidegebb sarok aljára, mert azt esélytelen kifűteni és mindig kicsapódna ott a pára.
A penészesedés elsődleges oka a belső levegő magas páratartalma, a hőhid fontos, de a szerepe másodlagos. A lakótérbe kerülő pára szép lassan kitölti a rendelkezésre álló teret. A pára mindig ott fog kicsapódni a falon, ahol az a leghidegebb.Fontos még az is, hogy a hideg fal közelében a páratartalaom magasabb, mint a szoba belsejében, mert ott maga a levegő is hidegebb és ezért kevesebb párát képes felvenni. A legfontosabb tehát a páratartalom megfelelő szinten tartása. A németeknél létezik erre szabvány, ami a szellőztetésnek azt a mértékét határozza meg, ami a penészesedés megelőzéséhez szükséges. itt utána olvashatsz: [link] továbbá itt: [link]
Érdemes eről a Klubrádióban lement beszélgetést is meghallgatni: [link] a 43. perctől indul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!