Baj, ha leveszem a gipszem?
1 hete történt egy balesetem, amivel még aznap elmentem a sürgősségire, megröntgenezték, azt mondták, hogy csontrepedés, de elegendő, ha pihentetem, és felkötözöm, majd 1 hét múlva kontroll.
Ma visszamentem és kaptam rá egy sínt, de eddig 1 hét alatt teljesen jól regenerálódott a kezem, kentem krémmel, szedtem rá 2 g kalciumot naponta. Súlyzós edzés is elkezdett egész jól menni.
A dologhoz hozzá tartozik, hogy ez az orvos nem látta a röntgenfelvételt a kezemről, sőt most sem küldött el röntgenre, csak ránézett, és mondta, hogy 3 hét gipsz, az esés után 1 héttel, amikor max 3 héttel az esés utánig lehet gipszben a gipszmester szerint.
Nagy baj, ha leszedem a gipszet? Mert nekem pszichésen nagyon rossz, hogy fent van, nyomoréknak érzem magam, az életben hátráltat, és balesetveszélyes is, hogy rajtam van, és akadályozva vagyok a mindennapi cselekvésben.
Egyébként a repedés a csont belső részén történt, és nem a külsőn, tehát nem kell rögzíteni, legalábbis ezt mondta az első kezelőorvos.
A válaszotokat előre is köszönöm.
Hát...nekem is repedésem volt, kívül. Én is úgy jártam, hogy nem ugyanaz az orvos látta amikor kontrollra mentem. Ő rátolta, hogy 4 hét gipsz...(a fele nyaram gipszben telt). Én is így érzem magam, ha be van kötve valamim. Mivel a gipszben tudtam mozgatni a kezem, éreztem, hogy 2 hét után kutya baja, és elég lenne mondjuk fáslizni(melegbe még az sem kellemes, nemhogy a gipsz).
Én fennhagytam, de tudom, ha levettem volna sem lett volna baj.
Ahogy érzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!