Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Műtőbe lehet pizsama helyett...

Műtőbe lehet pizsama helyett más tiszta ruhába menni?

Figyelt kérdés
Pénteken lesz egy kisebb műtétem (árpát távolítanak el a szemhéjamról) és az orvos kikötötte, hogy csak pizsamában menjek a műtőbe. Mivel nincs pizsamám (egyszerűen nem hordok ilyet) így az lenne a kérdésem, hogy tapasztalatok alapján muszáj egy pizsamát vennem emiatt, vagy jó lesz a műtőben rajtam bármilyen szabadidőnadrág + póló, amit tisztán, kimosva viszek otthonról.

2020. febr. 2. 20:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát ha az orvos kikötötte akkor fogadj szót, vagy legalább kérdezd meg hogy miért pont a pizsama?
2020. febr. 2. 21:22
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

"és az orvos kikötötte, hogy csak pizsamában menjek a műtőbe. "

Miért nem akkor kértél engedélyt mikor kiadta a parancsot?

2020. febr. 2. 21:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az a pizsama, amit te hálóruhaként viselhetsz. Nem szükséges ezért venned.
2020. febr. 2. 21:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A műtőkben bizonyos tisztasági szint megkívántatik. A hétköznap használatos ruhanemű ebből a szempontból nem kívánatos a műtőben, a kórháznak meg nyilván nincs kerete megfelelő egyszer használatos védőruházat beszerzésére. Így az általánosan használt ruhaneműk között többnyire az akkor éppen mosás utáni tiszta pizsama jön többnyire számításba.
2020. febr. 2. 21:37
 5/9 anonim ***** válasza:
Hát ilyen hülyeséget se hallottam még. Árpalevételnél kikötik azt, hogy otthonról vitt pizsamában legyél? Hol van ez a hely? Ennyiből pizsamát is lehet úgy mosni, hogy nem lesz steril. Sőt, biztos. Én felhívnám telefonon és megkérdezném. A mai pizsamák nem olcsók. Venne a fene csak azért újat. Legegyszerűbb otthonról vitt tiszta póló, melegítőgatya, plusz a biztonság kedvéért vennék egy munkaruházati boltban egyszer használatos köpenyt, vagy kezeslábast. Sok kórházban automatából is lehet kapni. (Szülészet, leendő apukák miatt.) Egy pizsama többezer, az a védőruha pár száz.
2020. febr. 2. 21:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért csodálkozom ennyire, mert pl. a lányomnak a fejéről vettek le anyajegyet, és neki teljesen át kellett öltöznie kórházi hálóingnek nevezett (steril) klepetyusba, hiába mehettünk haza már 10 perc múlva.
2020. febr. 2. 21:55
 7/9 anonim ***** válasza:
elvileg kórház fog adni rád egy hálóinget, vagy valami ilyesmi cuccot ami steril. szerintem saját pizsamát meg ruhát be se vihetsz
2020. febr. 3. 09:00
 8/9 anonim ***** válasza:

3-as

És ha meztelenül alszik?

2020. febr. 4. 21:28
 9/9 anonim ***** válasza:

#3-as 8-asnak

Meztelenül alszom, 2x műtöttek tavaly. Senkit nem érdekelt mi van rajtam. Szövettannál a megfelelő oldali ruhadarabot levettem, nagy műtétnél eleve meztelenül vittek műtőbe.

2020. febr. 4. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!