Műtőbe lehet pizsama helyett más tiszta ruhába menni?
Figyelt kérdés
Pénteken lesz egy kisebb műtétem (árpát távolítanak el a szemhéjamról) és az orvos kikötötte, hogy csak pizsamában menjek a műtőbe. Mivel nincs pizsamám (egyszerűen nem hordok ilyet) így az lenne a kérdésem, hogy tapasztalatok alapján muszáj egy pizsamát vennem emiatt, vagy jó lesz a műtőben rajtam bármilyen szabadidőnadrág + póló, amit tisztán, kimosva viszek otthonról.2020. febr. 2. 20:53
1/9 anonim válasza:
Hát ha az orvos kikötötte akkor fogadj szót, vagy legalább kérdezd meg hogy miért pont a pizsama?
2/9 anonim válasza:
"és az orvos kikötötte, hogy csak pizsamában menjek a műtőbe. "
Miért nem akkor kértél engedélyt mikor kiadta a parancsot?
3/9 anonim válasza:
Az a pizsama, amit te hálóruhaként viselhetsz. Nem szükséges ezért venned.
4/9 anonim válasza:
A műtőkben bizonyos tisztasági szint megkívántatik. A hétköznap használatos ruhanemű ebből a szempontból nem kívánatos a műtőben, a kórháznak meg nyilván nincs kerete megfelelő egyszer használatos védőruházat beszerzésére. Így az általánosan használt ruhaneműk között többnyire az akkor éppen mosás utáni tiszta pizsama jön többnyire számításba.
5/9 anonim válasza:
Hát ilyen hülyeséget se hallottam még. Árpalevételnél kikötik azt, hogy otthonról vitt pizsamában legyél? Hol van ez a hely? Ennyiből pizsamát is lehet úgy mosni, hogy nem lesz steril. Sőt, biztos. Én felhívnám telefonon és megkérdezném. A mai pizsamák nem olcsók. Venne a fene csak azért újat. Legegyszerűbb otthonról vitt tiszta póló, melegítőgatya, plusz a biztonság kedvéért vennék egy munkaruházati boltban egyszer használatos köpenyt, vagy kezeslábast. Sok kórházban automatából is lehet kapni. (Szülészet, leendő apukák miatt.) Egy pizsama többezer, az a védőruha pár száz.
6/9 anonim válasza:
Azért csodálkozom ennyire, mert pl. a lányomnak a fejéről vettek le anyajegyet, és neki teljesen át kellett öltöznie kórházi hálóingnek nevezett (steril) klepetyusba, hiába mehettünk haza már 10 perc múlva.
7/9 anonim válasza:
elvileg kórház fog adni rád egy hálóinget, vagy valami ilyesmi cuccot ami steril. szerintem saját pizsamát meg ruhát be se vihetsz
9/9 anonim válasza:
#3-as 8-asnak
Meztelenül alszom, 2x műtöttek tavaly. Senkit nem érdekelt mi van rajtam. Szövettannál a megfelelő oldali ruhadarabot levettem, nagy műtétnél eleve meztelenül vittek műtőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!