Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha valaki "vért kap" és...

Ha valaki "vért kap" és esetleg a szervezete nem fogadja be, akkor van esélye ezt túlélni, vagy automatikusan belehal?

Figyelt kérdés
Egyik rokonom vért fog kapni a napokban, és azt szeretném megkérdezni, hogy van-e remény arra, ha esetleg nem fogadja be az idegen vért a szervezete, hogy túlélje és legyen még esélye felépülni? Vagy ez úgy működik, hogy ebbe azonnal belelehet halni? Ha igen, miért csinálnak ilyet, nem egy kicsit kockázatos?

#vér #félelem #vérátömlesztés #vért kapni #idegen vér #kivetődés
2020. jan. 5. 22:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem adnak vért úgy, hogy ne lehetőleg csoport azonost, vagy megfelelőt kapjon, illetve hogy ellenanyag próbát ne csinálnának előtte. Nincs különösebb kockázata.
2020. jan. 5. 23:09
 2/5 A kérdező kommentje:

Ezt a részét értem, igen, de elő tud fordulni, hogy mégsem fogadja el a szervezet. Sajnos ismerős példáján kellett ezt megtanulni, a vércsoport a megfelelő volt. Próbáról nem tudok, de hát... remélem minden jól fog menni.

2020. jan. 5. 23:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Statisztikát nem tudok. De az ilyen esetek szinte kizártak. Az hogy felépül-e nem tudom, mert nem is tudok ilyenről. Azért vannak vércsoportok, hogy ne legyen ilyen eset. Kicsit se kockázatos manapság ez az eljárás, az kockázatosabb lenne, ha nem kapna vért v
2020. jan. 5. 23:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, nem lesz baja! Nagyon körül tekintőek manapság véradás terén. Minden ellenőrizve van, választott, csoport azonos vérrel.
2020. jan. 6. 00:39
 5/5 anonim válasza:
Kedves kérdező, megkérdezhetem mi történt az ismerősöddel, akinek a példáján kellett megtanulni a veratomlesztes esetét? Érintett egy rokonom, úgy néz ki.
2022. jún. 24. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!