Írhat fel orvos gyógyszert a beteg nélkül?
Figyelt kérdés
Az egyik szülőm rákos beteg. A sugárkezelés után kiderült, hogy hatástalan volt. Azóta nem hajlandó orvoshoz menni, pedig úgy tűnik áttétes. Borzasztó fájdalmai vannak, de szellemileg még ép. Orvos írathat neki gyógyszert/palliatív kezelést úgy, hogy ő biztosan nem megy el hozzá? Tehát pl én bemegyek/betelefonálok és kérek neki?2019. dec. 19. 10:47
1/10 anonim válasza:
Ha a betegsége benne van a rendszerben és tudod a taj számát, akkor igen.
2/10 anonim válasza:
Milyen orvosra gondolsz ? Házi orvos, kezelő/onkológus ?
Te vagy a legközelebbi hozzá tartozója?
orvos(ok) ismernek? Telefonálás útján nem hiszem, esetleg személyesen leletek alapján. De sokkal előrébb jutnál, ha magát az orvost kérdeznéd, elmondva, hogy a beteg nem együtt működő.
Sajnálom, kitartást :(
3/10 anonim válasza:
Ezt az orvosssal kell megbeszélni. Ha nem hajlandó a kezelést felvállalni, akkor elutasítja, azaz nem adnak neki több gyógyszert. Ez az ő döntése.
4/10 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy fog. Érdemes volna a háziorvosával beszélni, elvinni a leleteket és kihívni.
5/10 anonim válasza:
Az orvosoknak kötelességük a fájdalmat csillapítani a rákos betegnél akkor is, ha az nem vállal kezelést.
A lelettel elmész a háziorvoshoz. Ő meg tudja állapítani, milyen stádiumban van a beteg és annak megfelelő gyógyszert ír fel.
Anno a férjemnél a végstádiumnál morfium injekciót váltottam ki. Naponta jött a nővér és beadta neki.
6/10 anonim válasza:
Ilyen esetben a háziorvos írhat fel fájdalomcsillapítót, akár morfiumos tapaszt is a hozzátartozónak,de akkor jár el helyesen,ha legalább egyszer, az elején kimegy házhoz és megvizsgálja a beteget.
7/10 anonim válasza:
Háziorvost érdemes szépen megkérni, hogy legyen szíves kijönni, mert szülő már nehezen mozog, nagy fájdalmai vannak és szüksége lenne fájdalomcsillapításra.
8/10 Ypszilon1980 válasza:
Ez nem így működik, vagy legalábbis ritka amikor háziorvost hívogatnak ki ilyen beteghez. Ebben a stádiumban általában hospice ellátást javasol az orvos, azok kimennek házhoz egy orvossal és megbeszélik milyen kezelést kapjon vagy ne kapjon, esetleg tapaszt kapjon-e, stb. Ezek után már a hospice-s nővér megy ki és beköt infúziót vagy ilyesmi. Azért szerintem ilyen esetben a háziorvoshoz, ha hozzátartozó megy le a beteg érdekében, akkor a jelenlegi leletek birtokában fog segíteni. Ha meg egy idióta és nem segít, akkor házhoz ki kell hívni, de minden alkalommal egy ilyen beteghez nem fog kimenni úgysem.
9/10 anonim válasza:
8. Én körzeti nővér vagyok. Szoktunk a betegeink hozzátartozójának hasonló esetben is gyógyszert felírni,de a főnököm ilyen esetekben szokott menni a beteghez,főleg ha a kezelés után nem látta a beteget. És hozzáteszem, nem pénzért!
10/10 Ypszilon1980 válasza:
9: Én ezt nem zárom ki, van ilyen is. Természetesen nem pénzért, ez világos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!