Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogyan tudnám legyőzni a...

Hogyan tudnám legyőzni a injekciós tűtől való félelmemet?

Figyelt kérdés

Ma a háziorvosom elküldött vérvételre, mikor ezt közölte velem majdnem sírni kezdem, szerencsére a váróig kibírtam. Nem tudom megmondani miért de félek a vérvételtől, injekcióktól, oltástól. Nincs olyan emlékem amitől ezek rossz emlékek/élmények lennének, sőt mikor kicsi voltam simán végignéztem ahogy beadják az oltást... De megtudtam, hogy a kozmetikus tűt is használ a hátam kitisztításához, nagyon elkezdett dobogni a szívem és féltem, hogy belém szúrja. Legutóbb 3-4 éve voltam utoljára vérvételen, az is sürgősségi volt, ott behívtak a szobába, de nem is foglalkoztak velem, a bentlévőknek levették a vért, még behívtak 2 nénit őket is megcsinálták és csak utána jöttem én.

De már magától a tudattól is kész vagyok, hogy megszúrnak, elgyengülök már ha rá gondolok. Az utolsónál ketten fogták a kezem és vették a vért olyan szinten nem volt erőm. És ez mindig állandó, a vérrel nincsen bajom alapból, de így vagy ha eü oktatáson beszélnek róla teljesen kész vagyok és épphogy nem esek le a székről gyengeségemben.

Tudom az én érdekemet szolgálja és ezt meg kell csinálni, tudom másoknak van sokkal rosszabb kezelésük, mint nekem de ez sem segít. Azt is tudom, hogy rövid ideig tart csak és ha fáj is elviselhető. Mit lehet ilyen esetben kezdeni? Ezt hogyan lehetne legyőzni?

2019. nov. 21. 17:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
1 tanácsom van, ne nézz oda közben.
2019. nov. 21. 17:54
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológus, mert ez már nem normális reakció.

Addig is, a mostani vérvételre, győzködd magad, hogy a fájdalom elhanyagolható, teljesen veszélytelen, csak te reagálod túl, és mások nyugodtan várják a sorukat. Valamint, hogy a legrosszabb, ami történhet, hogy elájulsz.

2019. nov. 21. 18:13
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Minden fejben dől el...

Sokan magukat kénytelenek szurkálni akár naponta többször is.

Gyereket szültél már? Azt is muszáj elviselni, különben kihal az emberiség. Tényleg, kicsit légy erősebb, a saját érdekedben, mert még nagyon sok ilyen "csapás" vár még Rád az életben. Ha magadtól nem sikerül, kérd pszichológus segítségét!

2019. nov. 21. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!