Mi lehet az énekhangommal? Milyen orvoshoz menjek?
Éneklés közben gombóc képződik a torkomban, berekedek és ezt fel kell krákognom, hogy újra tiszta legyen a hangom. Sajnos ez évek óta megy így, de mivel komolyabban szeretnék foglalkozni az énekléssel, ezt orvosolni kell.
Gyomorsav problémáim voltak, 15-16 éves koromban volt, hogy éjszaka embertelenül kínzott a sav, azóta 19 éves vagyok, már csak nagyon ritkán jön fel a savam. De ez a rekedtség nem szűnik meg.
Krákogással kezdődik a reggelem, felkelés után. Ha sokáig nem beszélek, akkor is berekedek, fel kell krákognom a gombócot a torkomból.
Nem dohányzom!
Köszi a válaszokat.
A sav kegyetlenül ki tudja készíteni az ember hangját, torkát, kezeltesd magad mindenképp.
Iszol 2,5-3 liter vizet naponta? Rendesen be szoktál melegíteni?
Szerettem volna elmenni gyomortükrözésre, mert voltam foniáternél, aki addig nem tud mit mondani, míg nincs lelet. Kértem háziorvosnál beutalót, a kórház cseszik felvenni a telefont, időpontot kérni lehetetlen, a várólista 3-4 hónap. A háziorvosi beutaló 30 !!! nap és lejár. Hetek óta nem veszik fel a telefont. Lejárt a beutaló, fogtam, kidobtam.
Nem éneklem jelenleg, épp emiatt. Abba kellett hagynom, így felesleges járnom énektanárhoz is.
A reflux diagnosztizálásához gyomortükrözés kell, köze nincs a hasi ultrahanghoz. Már bocs.
Édesmindegy merre lakom, azt tudom, hogy rengetegen várnak gyomortükrözésre.
De akkor kérek új beutalót és megpróbálok másik körházba elmenni, Budapestre mondjuk.
A beutaló lejárt, a kórházban mindenbe belekötnek. Elmegyek a háziorvoshoz ismét, vagy lehet inkább egyenesen magánorvoshoz megyek, azzal fogok legjobban járni.
Akkor elmondom, a váci kórházról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!