Egy szakorvosnak van joga a betege összes dokumentumát a betege házi orvosától kikérni ha problémája van vele és fel akarja jelenteni?
Sürgősségi ellátáskor minden tiltás feloldható, hiszen ez az akár öntudatlan, akár pánikoló beteg saját érdeke is.
Senki se akar téged feljelenteni, nyugodj meg!
Ha pl zavart állapotban megütöttél valakit, az nem kérhető számon rajtad.
De ha direkt bemosol valakinek, aztán a mentális állapotoddal indokolod, na akkor rá fognak nézni, hogy mi bajod van, mit szedsz, mi az amit adhatnak hozzá.
Figyu! Én még mindig nem értem mi történt!
Milyen problémája van a szakorvosnak?
Miért akar feljelenteni?
Az, hogy dühös vagy, átjött, de konkrétumok nélkül nem lehet lépéseket tenned, hiszen ez a legkevesebb, amire ott is válaszolnod kell.
Egyébként letiltani az tiltja le a dokumentációt, aki valami disznóságot rejteget.
Azt meg orvosként rohadtul nem értem, hogy miért mész olyan háziorvoshoz, akiben annyira nem bízol, hogy nem engeded megnézni neki a dokumentációt. Én ilyen beteget csak akkor vállalnék, ha a körzetembe tartozik és nincs más választásom.
Az,hogy a munkájához való viszonyát meg az ahogyan az esetemhez viszonyul kifogásoltam és ez nem tetszik neki. Röviden ennyi. Hosszabban nem publikus.
Utolsó eddig mindig körzethez tartozó orvosnál voltam. Költözés miatt kellett váltanom. Nincs semmi disznóság ami miatt tiltottam. Ha ahhoz mennék akiben bízom se háziorvosom se szakorvosom nem lenne. Csak rossz tapasztalataim vannak az élő és velem foglalkozó orvosokkal. Talán a gyerek háziorvost kivéve de mióta betöltettem a 18at felnőtthöz járok.
Nem értem én sem.
Ha a dokival van gondod, akkor válthatsz orvost, esetleg őt bepanaszolhatod, ha nem úgy bánik veled, mint kéne. De ha letiltod az adatokat, akkor saját magaddal szúrsz ki, másrészt meg milyen olyan adatot tartalmazhat, amit nem akarsz, hogy lásson?
Ápolási igazgatóságon tudod feljelenteni vagy az intézet vezetőnél, de ugye bizonyítani kell majd, hogy visszaélt az adataiddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!