Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nőgyógyász adhat beutalót...

Nőgyógyász adhat beutalót inzulinrezisztencia vizsgálatra?

Figyelt kérdés
Voltam magán endokrinológusnál, aki azt mondta, hogy szerinte nem pm alulműködés miatt hízok, hanem IR miatt, kérjek a nőgyógyásztól beutalót vérvételre... Na de mi köze ehhez a nőgyógyásznak?
2019. szept. 1. 15:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Kolléganőm nőgyógyásztól kapott.
2019. szept. 1. 16:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen adhat én is a héten kaptam tőle. Bár fura mert az endokrinológus is adhatott volna szerintem, gondolom szeretné, ha egy nőgyógyász is látna, mivel az IR együttjárhat PCOS-el.
2019. szept. 1. 16:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Amit az előttem szólók mondtak az mind igaz, pluszban csak annyit, hogy IR tesztre engem a múltkor a házidoki írt be, tehát nem egy olyan teszt, amihez feltétlenül egy speciális doktor kell. Ha esetleg a nőgyógyász nem akarja, vagy nem tudsz időpontot kérni időben, akkor meg lehet beszélni a házidokival is.
2019. szept. 1. 16:15
 4/6 A kérdező kommentje:
A magánorvos azt mondta, h háziorvos nem adhat, ő pedig azért nem ad, mert akkor fizetős lenne a vérvétel, kiértékelés, stb.
2019. szept. 1. 16:23
 5/6 anonim ***** válasza:

"A jelenleg érvényes egészségügyi szabályozás alapján a háziorvosok nem írhatják ki a terheléses vércukorvizsgálatot, csak belgyógyász-endokrinológus, vagy nőgyógyász szakorvos utalhatja be a vizsgálatra, ill. beutaló nélkül magánlaborokban van lehetőség a vizsgálat elvégeztetésére. "

És igaza is volt. Bocs, én voltam, aki mondta, hogy házidoki írta ki. Nekem kb 5-6 évvel ezelőtt volt IR tesztem, úgyhogy nem tudtam, hogy azóta változott. Elnézést a rossz információért!

2019. szept. 1. 16:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, én is tőle kaptam.

Szintén gondok vannak a súlyommal (bár amióta leraktam más okból a fogamzásgátlót, fogyok), de menstruáció hiánya miatt fordultam hozzá.

2019. szept. 5. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!