Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Fiamnak 17 évesen nagyon késő...

Imike2252 kérdése:

Fiamnak 17 évesen nagyon késő lenne fogszabályzót csináltatni? Szerintetek az orvos elvállalja?

Figyelt kérdés
Most töltötte a 17-et.

2019. aug. 31. 17:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenképpen érdemes szakvéleményt kérni. Én 25 évesen mentem el. Nagyon korrektek voltak, mondták mi kell és elmondták azt is (nem simliskedtek), hogy kelleni fog egész hátralévő életemben egy rögzítő is, amit az elején minden éjszaka hordanom kell, aztán le lehet csökkenteni az idő előrehaladtával heti pár éjszakára. Van ennek elvileg beragasztható verziója is. Nekem ez annyira unszimpatikus velejárója volt, hogy végül lemondtam róla. A fogaim elhelyezkedése komoly problémát nem okoz, innentől csak plusz nyűg lett volna számomra a helyükön tartása. Nem vagyok szakember, lehet, hogy ez csak specifikus, lehet, hogy csak a korom miatt, nem tudom. Csak azt tudom, hogy érdemes egy megbízható, jó szakember véleményét előre kikérni és rákérdezni az ilyen rejtett buktatókra, mert amúgy nagyon drága művelet a fogszabályzás.
2019. szept. 2. 20:52
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

A retenáció nem specifikus, ez minden rögzített készülék után elengedhetetlen és abszolút megszokható szerintem, persze valamit valamiért.

A rögzített fogszabályzó eltávolítása után használni kell úgynevezett retainert, ami egy kivehető sín gyakorlatilag (több fajtája van). Eleinte minél többet kell használni, de erről a fogorvosi vélemények megoszlanak. Valaki azt mondja minden éjszaka, valamelyik doki pedig azt, hogy az első 4-6 hétben evést leszámítva mindig. Én csak éjszaka használtam. Néhány hónap múlva már csak heti 2-3-szor, aztán heti egyszer. A heti egyszerit még mindig megtartom, de nem látok és érzek általában változást sem előtte, sem utána már (korábban éreztem).

Rögzített forma is létezik, de az nem szükséges minden esetben és nem tud mindent. A fogsorra belülről ragasztanak egy fém huzalt, ami nem engedi elmozdulni egymáshoz képest a fogakat. Bár kényelmes, én nem tartom ezt egy jó és tartós megoldásnak, de ez csak egyéni véleményem.

2019. szept. 3. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!