Fiamnak 17 évesen nagyon késő lenne fogszabályzót csináltatni? Szerintetek az orvos elvállalja?
A retenáció nem specifikus, ez minden rögzített készülék után elengedhetetlen és abszolút megszokható szerintem, persze valamit valamiért.
A rögzített fogszabályzó eltávolítása után használni kell úgynevezett retainert, ami egy kivehető sín gyakorlatilag (több fajtája van). Eleinte minél többet kell használni, de erről a fogorvosi vélemények megoszlanak. Valaki azt mondja minden éjszaka, valamelyik doki pedig azt, hogy az első 4-6 hétben evést leszámítva mindig. Én csak éjszaka használtam. Néhány hónap múlva már csak heti 2-3-szor, aztán heti egyszer. A heti egyszerit még mindig megtartom, de nem látok és érzek általában változást sem előtte, sem utána már (korábban éreztem).
Rögzített forma is létezik, de az nem szükséges minden esetben és nem tud mindent. A fogsorra belülről ragasztanak egy fém huzalt, ami nem engedi elmozdulni egymáshoz képest a fogakat. Bár kényelmes, én nem tartom ezt egy jó és tartós megoldásnak, de ez csak egyéni véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!