Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ilyen körülmények között...

Ilyen körülmények között hogyan tudnék segítséghez/gyógyszerhez jutni?

Figyelt kérdés

Hosszú ideje és újabban egyre súlyosabban beteg vagyok mentálisan, szorongok, kényszeres gondolataim vannak, fejben újraélek naponta többször néhány traumát (mármint nem vesztem el a kapcsolatot a valósággal, csak hallom, ahogy pl. megaláznak, tehát "eszembe jut"). A környezetem (család) kizárt, hogy segítsen, nem vesznek komolyan. Többször is kárt tettem magamban (vagdosás, harapás, ütés), sokszor eszembe jut az öngyilkosság.

Félek, hogy elvesztem így a józan eszemet, szakemberre lenne szükségem. DE:

1. kollégiumban lakom, félek, hogy csak akkor látnak el ott, ahol kolis vagyok, ha van ideiglenes lakcímem oda. otthon nem tudok segítséget kérni a háziorvostól, ismeri a szüleimet, épp ezért nem bízom benne, kizártnak tartom, hogy betartsa az orvosi titoktartást.

2. ha a kollégiumom városában el is jutok állami pszichiátriára, az esetlegesen felírt gyógyszert az egyik szülőm biztosan látná a központi rendszerben, ugyanis egészségügyben dolgozik, elég, ha bepötyögi a nevemet a rendszerbe / ír nekem valami papírt pl. vérvételhez. ugyanakkor nem akarom, hogy tudjanak róla, ha sikerül segítséghez jutnom, hiszen abszolút nem támogatnak, sajnos nagyon korlátoltan gondolkoznak.

Mégis mit tudnék tenni? Hogyan juthatnék segítséghez botrány nélkül?

2019. aug. 10. 17:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Elmégy szépen a háziorvoshoz, kérsz beutalót a pszichiáterhez, és azonnal az első ülésen elmondod neki azt, amit ide leírtál. A traumatizációt akkor nem veszi a családod komolyan, ha valamelyik családtag sáros, és őt védik (értsd: ne derüljön ki, hogy mit tett). Tehát nem kell félned, mert hiába jut anyukád az orvosi rendszerhez hozzá, a pszichiáter gondoskodni fog arról, hogy ne láthassa a dolgaidat. Ha 18 év alatti vagy, akkor úgyis kell a szülő is a pszichiáterhez.

A többit leírom priv-ben.

2019. aug. 10. 17:24
 2/3 anonim ***** válasza:
Pszichiátriai adatot csak a pszichiáter láthat. Nem úgy van, hogy beírom valakinek a nevét, és köpi a gép az összes adatot.
2019. aug. 10. 18:01
 3/3 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez tuti? Nekem azt mondták, hogy bármi, ami úgy történik, hogy pl. TAJ-szám alapján azonosítanak, az látszik abban a bizonyos eü. rendszerben, ha hozzáférése van. Lehet kérni pl. pszichiátertől, hogy titkosítsa valahogy a receptet?
2019. aug. 22. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!