Nagymamám elfelejtett elmenni sztk-s időpontra, azt mondták neki,10 ezer ft-ot kell emiatt fizetnie, létezik ilyen?
Nincs ilyen szankció és törvény sincs erre. Az más dolog, hogy mástól veszi el az időpontot, de nyugi, mert úgyis vannak pluszban betegek, szóval ez itt mindegy. TB csak a kezelés után fizet, nem előre.
Az viszont igaz, hogy ha új időpontot kér, akkor azt nem fogják díjazni, de emiatt hátrány nem érheti. Na meg mi van ha demens a beteg?
Nincs ilyen törvény!
Én rendszeresen járok orvoshoz különböző betegségeim miatt. Megesik, hogy nem tudok elmenni a kapott időpontra. Ez abból is adódik, hogy 2-3 hónappal későbbre adják. Honnan a fenéből tudjam, milyen elfoglaltságom lesz hónapokkal később, netán, mi akadályoz a megjelenésben?
Ha nem tudok elmenni, az nekem okoz problémát, hiszen a következő időpontot ismét hónapokkal későbbre kapom. :-(
Ha lenne ilyen pénzbüntetés, akkor fordítva is lenne! Pl. ha az orvos nem fogad, akkor ő is fizessen büntetést a betegnek! Ha a betegnek megszabott időben pontosan kell érkeznie, akkor az orvos is abban a megjelölt időpontban hívja be a rendelőbe. Mivel, rendszeresen várakoztatnak, miközben én időben odaérkeztem, fizessen kártérítést, egyfajta kötbért az orvos. Mondjuk a bérminimum órabért, ami 1121 Ft.
Hozzátenném, nemrég diagnosztizáltak nálam daganatokat, elküldtek biopsziára, a vizsgálat eredményével vissza akartam menni a beutaló orvoshoz, de nem fogadott! 2 hónapos várakozással adtak hozzá időpontot! :-( A háziorvosom teljesen kiakadt! Azt mondta, nagyon elege van ebből az egész magyar egészségügyből!
47F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!