Le lehet tenni véglegesen a cigit?
1 hónapja nem dohányzom. Büszke vagyok magamra nagyon, egyik pillanatról a másikra tettem le és ugyan az elején nagyon nehéz volt, de már egyre könnyebb.
Viszont... ez a hamadik leszokásom a 20 év alatt mióta dohányzom. 18 évesen kezdtem, aztán rá 4-5 évre letettem. Könnyen ment de aztán megismerkedtem a fèrjemmel aki masszív dohányos és visszaszoktam. Elég sokáig cigiztem, de aztán teherbeestem és újra letettem a cigit. Az akkor sokkal jobban megviselt mint az első leszokás. Minden szuper volt de aztán sajnos megint visszaszoktam miután nem szoptattam. Mindig csak annyival kezdődik hohy adj egy szálat, csak kipróbálom milyen az íze és már vissza is szoktam.
Most nagyon határozott vagyok, sokba kerül, káros is, élni akarok sokáig de félek egyszer megint visszaszokok. Nem szeretnék mert azt vettem észre minden leszokás egyre nehezebb és nehezebb.
Van itt olyan aki leszokott és nem szokott vissza rá pár év múlva?0
Én több ilyen embert ismerek, szóval van remény. Olyat is, akinek többedik próbálkozásra sikerült végleg (20+ évre, még él az illető amúgy).
Neked lehet, hogy valami állandó fenntartó módszert kéne használnod. Pl. csinálj egy perselyt, és minden nap dobd bele a cigi árát, amit nem költesz el. Ha összegyűlt valamennyi, akkor költsd olyasmire, amit amúgy nem szívesen vennél meg, mert drága, de nagyon örülnél neki. Szerintem valami ehhez hasonló módszer - ha nem is pont ez - segítene, hogy fennmaradjon a motivációd.
A másik hogy utána kéne nézned magadban, milyen lelki problémák tesznek hajlamossá a dohányzásra. Lehet, hogy ezek megoldása után már könnyebb lesz ellenállnod. Egy dolgot nem javaslok, hogy az összegyűjtött cigipénzt jutalom helyett pszichológusra költsd, egyszerűen azért, mert az ilyen terápia minden, csak nem kellemes, főleg rövid távon. Az a pénz jutalomra van.
3-mas, 1 hónapja nem dohányzik! Nincs szüksége pótlékra! Erre annak van, aki a rituáléhoz is kötődik, attól is függő!
Én dohányzok, de sok olyan ismerősöm is van, aki 10-20 éve nem dohányzik, előtte viszont masszívan dohányzott, ugyanígy, egyik napról a másikra szokott le, meglátásom szerint másképp nem is lehet. Minden, ami pótlék, tapasz, rágó, mentes e-cigi, az nem hatásos.
Én meg azt mondom, hogy ne kerüld a dohányzókat, ha ez ami kísért, akkor álljál bele, mert ez az, amit még le kell győznöd. Ha menekülsz előle, akkor a kísértés megmarad és egy idő után pedig arrogáns leszel a dohányzókkal, magát a dohányzót fogod utálni és fogsz vele kötekedni, nincs értelme, tanulj meg nem dohányozni egy dohányzó mellett, ehhez viszont az kell, hogy beleállj ebbe a problémába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!