Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányzás abba hagyása után...

Dohányzás abba hagyása után hízás? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok. 1 éve szedek Meforalt a cukromra napi 3-at és emellett vér nyomás és pulzus csökkentőt, 5 éve dohányzom, sajnos évek óta elhízott vagyok,Most viszont beindult a fogyás már -10kgnál tartok, viszont az lenne a kérdésem hogy ha Most abba hagyom a dohányzást befolyásolja a fogyásomat? Mármint elkezdek hízni ujra tényleg vagy meggátolna a fogyásban? Ez az egy tart vissza hogy őszinte legyek.. Köszönöm előre is 25/N

2019. jún. 28. 19:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha abbahagyod a dohányzást, az nem okoz hízást, kivéve, ha helyette nassolgatsz.

Én napi 3 dobozról szoktam le, és nem híztam semennyit emiatt.

2019. jún. 28. 19:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek igaza van. Csak nagyon nagy akaraterő kell, hogy pótold a cigi miatt kimaradó cselekvést. Én, mikor letettem, kb. 10 kg-t híztam.

5 évig nem szívtam, aztán visszaszoktam. Én is úgy vagyok vele, mint te, hogy letenném, de nem akarok elhízni.

2019. jún. 28. 20:55
 3/5 A kérdező kommentje:
#2 De azért híztál mert a cigizést evéssel pótoltad nem? :)
2019. jún. 28. 21:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Minden ismerös, aki leszokás után hízott, az azért, mert cigi HELYETT evett folyamatosan, aki meg tartotta a súlyát, az nem helyettesítette a cigik kajával.

Amire esetleg moeg oda kell figyelni, hogy a leszokás után az íz- és illatérzékelés nagy mértékben javul, és ezért ugyanaz az étel sokkal ízesebbnek tünik, így sokan hajlamosak többet enni belöle, mert finomabbnak érzik.

De pici odafigyeléssel, a mennyiségekre is, tökéletesen elkerülhetö a hízás.

Szerintem az egészséged megér annyit, hogy abbahagyd a dohányzást, és ha okosan csinálod, nem hízol emiatt semmit sem, csak az életminöséged lesz jobb.

2019. jún. 29. 07:40
 5/5 anonim ***** válasza:
69%
Nem csak a nassolástól híznak, leszokás után nem lesz meg a nikotin emésztést serkentő hatása, a lassuló anyagcsere pedig felhozhat pár kilót. Gondolom a diétád miatt odafigyelsz a táplálkozásodra, tehát csak annyi dolgod van hogy több rostos ételt/italt fogyassz.
2019. jún. 29. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!