Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Kevesebb mint egy év dohányzás...

Kevesebb mint egy év dohányzás okozhat ilyen gondokat? tobbi lent.

Figyelt kérdés
egyik barátom kért meg hogy kutassak ezek után... 19 éves, májusban lesz 20. ebben az évben februárban kezdett el dohányozni a volt barátnoje miatt... ebbe nem mennék bele... kb nyár eleje óta van állandóan bedugult orra de csak most kezdett el vele foglalkozni... nézegeti az internetet, olvas hulyesegeket es nagyon fél... én jó barátja vagyok , érte még a tuzbe is mennék kérlek segitsetek... szeptembertol 2x volt megfázva, most kicsit fáj a torka még ,de már javult, javasoltam neki a gyomberteat az orrához pedig az inhalálást sós vízzel. nagyon vékony a srác most 56-57 korul lehet de az anyukája is ilyen alkatú volt fiatalkorában. jelenthet gondot hogy csak 57 kiló? orrgondjaira mit javasoltok? lehet COPDs egy év alatt? ma reggel krákogott és véres slájmot kopott ki... es mar 2x fujt ki orrot ugy hogy véres volt az orra. de nem intenzív vérzés. stresszes életet is él. kérlek titeket segítsetek

2018. dec. 23. 10:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne kivizsgáltatnia magát és abbahagyni a füstölés.
2018. dec. 23. 11:26
 2/10 anonim ***** válasza:
Menjen orvoshoz!
2018. dec. 23. 11:26
 3/10 anonim ***** válasza:
A véres köhögés miatt menjen orvoshoz, az sem megfázás miatt, sem allergia sem ilyen bagatell dolog miatt nem szokott előfordulni, csak komoly probléma esetén!!!
2018. dec. 23. 14:13
 4/10 A kérdező kommentje:
Tüdőgyulladás? Vagy tüdőrák?
2018. dec. 23. 15:16
 5/10 A kérdező kommentje:
Bár nem néz ki úgy mint aki rákos
2018. dec. 23. 15:16
 6/10 anonim ***** válasza:

Ennyi idő alatt COPD nem valószínű. A vér simán jöhet az orrváladékból, ami hátul lecsorog a torkon keresztül.

De mindenképp el kell menni tüdőgyógyász szakorvoshoz: az orrdugulás lehet allergiától is, ezt teszttel szokták kideríteni; plusz az orvos meghallgatja a tüdejét is, csinálnak mellkasi röntgent, ill. lehet légzésfunkció-vizsgálat (spirometria) is.

2018. dec. 25. 01:20
 7/10 A kérdező kommentje:
Volt az ügyeleten adtak neki valami tablettát ami enyhíti a megduzzadt nyálkahártyát. Elküldött nekem egy képet és van az orra mindkét oldalán az orr külső orrfalátol valami piros dudor
2018. dec. 25. 08:55
 8/10 A kérdező kommentje:
Hozzátette hogy ha belenéz szemmel láthatóak.
2018. dec. 25. 08:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Valószínűleg be van akkor gyulladva a nyálkahártya az orrban. Nekem is ez van, kb. 1 éve és nem akar elmúlni. Pedig én nem is dohányzom. Viszont nekem allergiás asztmám van (az viszont a passzív dohnyzás miatt alakult ki)
2018. dec. 25. 10:26
 10/10 A kérdező kommentje:
És mit lehet tenni ellene?
2018. dec. 25. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!