Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Az e cigi tényleg ugyan olyan...

Az e cigi tényleg ugyan olyan káros mint a normál? Ha igen miért?

Figyelt kérdés
2018. nov. 9. 19:15
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy tudom hogy károsabb.
2018. nov. 9. 19:17
 2/8 anonim válasza:
0%

Én is. Ha jól tudom valami cukor alapú dolog van benne, amit párává alakít,így végül is cukros párát szívsz. Így itt azt hiszem a cukor rakódik le.

Én nem dohányzom, ezért ebben nem vagyok biztos, ne kövezzetek meg.

2018. nov. 9. 19:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, kb. 95%-kal kevésbé veszélyes, mint a hagyományos cigaretta.
2018. nov. 9. 19:35
 4/8 anonim ***** válasza:
61%

Nem tök mindegy?Egyikkel sem kell élni,aztán kész.

Egészségesnek biztos nem egészséges,innentől kezdve miért akarna valaki a szar,meg a még szarabb közül választani?

2018. nov. 9. 19:40
 5/8 anonim ***** válasza:
81%

Az 1-2 nagyon rosszul tudják.

Magyarországon azért terjedt el hogy káros, illetve azért tiltja a kormány, mert különben kevesebben vennének hagyományos cigarettát, az pedig nem kedvezne a Sátoraljaújhelyi dohánygyár, fideszes kötődésű tulajdonosának (aki miatt a trafik-törvényt is létrehozták).

A valóság az, hogy sokkal kevésbé káros, és nagyon könnyen le lehet vele szokni a cigarettáról és a nikotin függőségről. Nagy-Britanniában a legtöbben e-cigit használnak, és egyre több cigarettázó tér át arra, pont amiatt, hogy sokkal egészségesebb, és nagyon könnyű vele csökkenteni a nikotinfüggőséget.

2018. nov. 9. 20:09
 6/8 K.Lac ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés, mert egyértelmű válasz nem létezik, kivéve az, hogy ha a tiszta levegőn kívül bármi mást szívsz a tüdődbe az káros.Azt igen olvastam én is, hogy kb 90-95%-kal "ártalmatlanabb" mint a sima cigi, mivel nincs égéstermék sem.Én 21 év kemény dohányzás után váltottam ecigire.Amit viszont elmondhatok, hogy azóta újra kapok levegőt, érzem az illatokat és az ízeket.Elmúlt a görcsös lávfájás, jobban alszom.9 hónapja szívom az ecigit, azóta 1 szálat sem szívtam.Nem is hiányzik.18 mg-mal kezdtem, ami brutál erős és ma már "csak" 9-est szívok.Nekem sokat segített.A sima cigi szaga egyáltalán nem zavar és azóta sem gyújtottam rá.

38 F

2018. nov. 9. 20:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem olyan káros az e-cigi mint sokan azt hiszik. Sőt nikotin mentes folyadékkal a legjobb esetben közömbös a szervezet számára, bár ez attól is függ, hogy ki mennyit és milyet szív. Napi egy - másfél doboz százas piros marlborot elszívtam. A reggeleket kapásból úgy indítottam, hogy 3 szál egymás után és ettől minden bajom volt egy idő után. De amióta e-cigizek sokkal jobban érzem magam, energikusabb vagyok, jobban érzem az ízeket és az illatokat, nem krákogok, nem megy el a hangom, nem sz@rom ki a tüdőmet egy kis futás után és nem mellesleg a csövik se jönnek már cigit tarhálni ha meglátják ezt a batár kütyüt a kezemben. :) Egyébként amióta átálltam egyszer próbáltam elszívni egy rendes cigit, de az első slukktól majdnem behánytam így el is nyomtam, és amikor kimegyek a munkatársakkal cigizni akkor néha arébb kell állnom tőlük mert ők hagyományost szívnak és eszméletlenül zavar a füst meg a szaga. A kártékonyságát tekintve szerintem az alkohol, szemét kaják, stresszes életmód ilyesmik károsabbak mint a "gőzölés". Ezek az én személyes tapasztalataim, de szerintem rajtam kívül még jó néhányan így vannak ezzel az e-cigisek clubbjából.
2018. nov. 10. 00:19
 8/8 anonim válasza:
Azt mondják az okosok, hogy ha bagózol akkor inkább az e-cigit szívd mint a rendeset, attól is meghalsz csak később, viszont ha nem szívsz semmit, el se kezdd🤷
2018. nov. 15. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!