Egy szál cigarettától lehet nikotinmérgezést kapni? Többi lent
Figyelt kérdés
egy fél évig elég komolyan űztem a dohányzást de most egy fél éve nem szívtam és ma rágyújtottam egy szálra (kb kozepes erősségű) azóta eltelt fél óra. Lehet ennyitől nikotinmérgezést kapni és ha igen mikor jönne ki?2018. szept. 29. 20:12
1/6 anonim válasza:
Nem. Egy szál cigarettában nincs annyi mennyiség nikotinból, hogy akár akut, akár krónikus mérgezést okozhasson. Még a legerősebb cigarettákban sincs.
2/6 anonim válasza:
Tévedsz! Egyetlen szál cigarettában annyi nikotin van, amennyi 3 ember megölésére elegendő. Persze vegyileg kivonva, és nem elszívva...
3/6 anonim válasza:
Egy szál erős cigarettában többnyire 0,8, esetleg 1 mg nikotin van. A nikotin halálos adagja 0,5 mg testsúlykilogrammonként. Tehát egy 60 kilós embernek 30 mg nikotin volna halálos, ennyit viszont 1 szál cigaretta nem tartalmaz.
6/6 anonim válasza:
cigitől nagyobb eséllyel kapsz oxigénhiányt stb-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!