Enyhe gyomornyálkahártya gyulladás esetén meddig szól a nikotin tilalom?
Gyomortükrözés során az orvosom enyhe nyálkahártya gyulladást fedezett fel. 1 hónapig kell szednem rá napi 1 20mg-os emozul tablettát. Igazából semmilyen gyomortáji problémám nem volt hosszútávon, puffadás miatt mentem orvoshoz.
Ezen kívül szerepel a lapomon, hogy gastrooesophagealis reflux oesophagitis nélkül. Ez mit jelent?
Azért nem kérdeztem meg a dokitól, mert a tükrözés után enyhe sokkot kaptam és őszintén szólva észre sem vettem, hogy az ambuláns lap kétoldalú.
Június elején kell visszamennem a szövettan miatt.
Ez nem az én szakterületem, ezért nem akarok hülyeséget mondani (sőt, tartom magam ahhoz hogy ne gyakorin kérdezz ilyeneket, hanem olyanoktól akik tényleg értenek hozzá!).
"gastrooesophagealis reflux oesophagitis nélkül."
A reflux az egy gyakori betegség, az a lényege hogy a nyelőcső és gyomor közötti záróizom nem zár rendesen, ezért a gyomorsav visszamegy a nyelőcsőbe. (Ez az az érzés, amikor "éget a hasad", főleg fekvés közben).
Oesophagitis nyelőcsőgyulladást jelent, tehát hogy a gyomorsav nem marta annyira a nyelőcsövedet hogy begyulladjon.
Köszönöm a választ !
Természetesen megfogom kérdezni a dokit is, de egy héten 2x rendel, és hetedikére van időpontom, gondoltam addig rákérdezek itt, hátha van olyan aki szintén ezzel lett diagnosztizálva vagy volt már begyulladva a nyálkahártyája és dohányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!