E-cigisek, akik analóg cigiről váltottak e-cigire, nektek milyen volt az első pár nap? Mik a tapasztalatok?
"A köhögés eleinte természetes, mert nem füstöt szívsz be, hanem gőzt"
De még milyet!
" Ez normális? Folytassam vagy fokozatosan álljak át? Normális-e a köhögés, nem-e sok a nikotin ilyen hirtelen? Bár az elvonási tüneteket nem értem, hisz nikotint vittem be a szervezetembe."
Folytasd. Lehet fokozatos is az átállás, rajtad áll, ahogy érzed.
A fejfájás és a nehéz tüdő érzés valóban lehet a hirtelen bevitt túl sok nikotin miatt. Az e-cigiből másképp szívódik fel a nikotin, sokkal tisztább formában. Szerintem szívj gyengébb liquidet, de többet, ha úgy érzed, hogy kell.
A köhögés pár hét alatt el fog múlni. Egyrészt a szervezetednek szoknia kell a gőzt, másrészt kicsit másképp is kell szívni az e-cigit, mint a hagyományost, harmadrészt a 9 évi dohányzás során a tüdődben lerakódott mocsok most szabadul fel, ezért is köhögsz.
Én majdnem 3 és fél évig e-cigiztem, majd miután elértem a 0mg-ot (tehát nikotinmentest), azt még szívtam pár hétig, és teljesen letettem. Utána két hét múlva beleszívtam, és köhögtem tőle!
"És egyébként párhuzamosan használva a kettőt nem okoz több gondot, mint szimplán csak az egyiket használni? "
A legnagyobb gondot a hagyományos cigi okozza, az e-cigi ahhoz képest lófütty. Csak az átállási időszakot kell túlélni, utána már könnyebb. Valamit változtass, kísérletezd ki, hogy mekkora nikotinmennyiség a megfelelő neked.
Én 2 napja tettem le az analógot és helyette Acer K4 e-cigit szívok 6mg-os liquiddel. Ez a nikotin mennyiség éppen elég nekem, de ha úgy érezném én is emelném 8 mg-osra.
Napi 1 dobozzal szívtam arany Marlbit évtizedek óta. Nekem már volt tapasztalatom e-cigivel, többször leszoktam vele 1-3 hónapra, remélem most végleg sikerül. Megrögzött dohányos vagyok/voltam.
A környezetemben sok embert ismerek, aki így szokott le a cigiről és a végén az e-cigit is letette.
Én most annak ellenére nem érzem túl nehéznek, hogy korábban az analóg cigizés közben, ha arra gondoltam, hogy le kéne tenni, gyorsan elszívtam még kettőt, mert szinte pánikot kaptam. El sem tudtam képzelni, hogy kibírom nélküle!
Most, ha jön 1-2 roham, hogy rágyújtsak - letöltöttem egy appot a telefonomra - megnézem, hogy már milyen régen gyújtottam rá, hány cigit nem szívtam el, majd "rágyújtok" az e-cigimre, így túl vagyok rajta. Szerintem menni fog!
Tarts ki! Érdemes!
Tapasztalataim szerint hamarosan sokkal több energiánk lesz, lesz levegő amikor fizikai munkát, sportot végzel, visszatérnek az illatok.
Tudom, hogy megéri!
Majd amikor már felül írtuk a rendes cigit és egyáltalán nem hiányzik, tudjuk csökkenteni a nikotint és mégkésőbb az e-cigit is letenni.
Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!