Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » E-cigisek, akik analóg cigiről...

E-cigisek, akik analóg cigiről váltottak e-cigire, nektek milyen volt az első pár nap? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Tegnap kezdtem el az e-cigit, Joyetech eGO AIO-t vettem, vele 6 mg-os nikotinos liquidet. Nem volt még e-cigim, ez az első, de tök furákat tapasztaltam. Fél10-kor (délelőtt) gyújtottam rá utoljára, utána kezdtem el használni az e-cigit és egészen este olyan 7-ig nem gyújtottam rá, de már a falat kapartam, szédültem. 7-kor elszívtam egy cigit, egyébként napi 15-20 szálat szívok/tam sárga Multifilter kb. 9 éve dohányzom, de egyből "kitisztult" a fejem. Estére az e-cigitől kegyetlenül elkezdtem köhögni, az analóg cigitől soha nem köhögtem, csak nagyon ritkán. A tüdőmet is olyan nehéznek éreztem. Elszívtam egy tank liquidet (2 ml), a fejem is fájt már estére. Ez normális? Folytassam vagy fokozatosan álljak át? Normális-e a köhögés, nem-e sok a nikotin ilyen hirtelen? Bár az elvonási tüneteket nem értem, hisz nikotint vittem be a szervezetembe. Köszönöm a válaszokat előre is!

2018. máj. 17. 07:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Én is ennyi cigit szívok kb. és nekem a 8 mg kellett a liqidből. Vegyél erősebbet, és szívd kevesebbet. Ha egy tank elfogyott, gondolom szinte egész nap szívogatod, és nem csoda, ha megfájdul a fejed. A köhögés eleinte természetes, mert nem füstöt szívsz be, hanem gőzt. Akkor szívd, amikor egyébként is már rágyújtanál, és akkor szívj kb. 10 slukkot, vagy 3-4 percen át szívogasd, és egy egy slukk között hagyj szünetet, úgy mint a ciginél is. Szerintem sokat, és gyorsan szívod, mert a nikotintartalom meg gyenge számodra. Azért szédültél, mert olyan, mint amikor egész nap levegő után kapkodsz. A fokozatos átállás sosem vezet eredményre, nem fogsz tudni lemondani a valódi cigi meggyújtásáról, ha reggel azzal indítasz. A jól kiválasztott e-cigi és a folyadék sokat segít, de ugyanúgy meg kell lenni az elhatározásnak. Én nem éreztem sóvárgást a 8 mg folyadékkal, egyedül a valódi cigi meggyújtása hiányzott egy darabig, de ez csak beidegződés. Túl kell lépned rajta.
2018. máj. 17. 07:35
 2/9 A kérdező kommentje:
Csak akkor szívtam igazából, amikor amúgy is rágyujtanék, de akkor próbálkozom tovább, megfogadom a tanácsaidat és megemberelem magam! :-) Köszönöm szépen!
2018. máj. 17. 07:43
 3/9 anonim ***** válasza:

"A köhögés eleinte természetes, mert nem füstöt szívsz be, hanem gőzt"

De még milyet!

2018. máj. 17. 10:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Első két nap nehéz volt, de szerencsémre nagyon bejött az e-cigi. Én is AIO-val kezdtem, viszont én 12-es lötyit kevertem (sosem vettem dohányboltból). A szédülés azért volt, mert túl sokat szívtad, ilyenkor beüt a nikotin és szédülsz és fáj a fejed. Tudni kell mértéket tartani. A köhögés pedig nálam is jelentkezett, de hamar hozzászoktam, illetve tisztul is a tüdőd, ha egy ideig nem szívod az analógot.
2018. máj. 17. 11:28
 5/9 anonim ***** válasza:
#3. Te aztán biztos tapasztalt lehetsz ez ügyben. Kezdjük azzal, hogy a valódi cigarettában legalább 70 féle káros anyag van, míg ebben a gőzben csak a nikotin. Persze az sem egészséges, de jobb út, mint a "rendes" cigaretta. Ezen kívül ha valaki inhalál, akkor is köhög a meleg gőz belélegzésekor, főleg eleinte, mivel tágítja a hörgőket. Ezt a reakciót váltja ki az e-cigi is. Azt lehet mondani, hogy ez egy pozitív tünet.
2018. máj. 17. 12:53
 6/9 anonim ***** válasza:

" Ez normális? Folytassam vagy fokozatosan álljak át? Normális-e a köhögés, nem-e sok a nikotin ilyen hirtelen? Bár az elvonási tüneteket nem értem, hisz nikotint vittem be a szervezetembe."

Folytasd. Lehet fokozatos is az átállás, rajtad áll, ahogy érzed.

A fejfájás és a nehéz tüdő érzés valóban lehet a hirtelen bevitt túl sok nikotin miatt. Az e-cigiből másképp szívódik fel a nikotin, sokkal tisztább formában. Szerintem szívj gyengébb liquidet, de többet, ha úgy érzed, hogy kell.

A köhögés pár hét alatt el fog múlni. Egyrészt a szervezetednek szoknia kell a gőzt, másrészt kicsit másképp is kell szívni az e-cigit, mint a hagyományost, harmadrészt a 9 évi dohányzás során a tüdődben lerakódott mocsok most szabadul fel, ezért is köhögsz.

Én majdnem 3 és fél évig e-cigiztem, majd miután elértem a 0mg-ot (tehát nikotinmentest), azt még szívtam pár hétig, és teljesen letettem. Utána két hét múlva beleszívtam, és köhögtem tőle!

2018. máj. 17. 13:49
 7/9 A kérdező kommentje:
És egyébként párhuzamosan használva a kettőt nem okoz több gondot, mint szimplán csak az egyiket használni? Gondolkodom rajta, hogy nikotin mentes liquidet töltök bele, a hirtelen laza 12 mg nikotin tényleg "sokk" lehetett a szervezetemnek.
2018. máj. 17. 17:55
 8/9 anonim ***** válasza:

"És egyébként párhuzamosan használva a kettőt nem okoz több gondot, mint szimplán csak az egyiket használni? "

A legnagyobb gondot a hagyományos cigi okozza, az e-cigi ahhoz képest lófütty. Csak az átállási időszakot kell túlélni, utána már könnyebb. Valamit változtass, kísérletezd ki, hogy mekkora nikotinmennyiség a megfelelő neked.

2018. máj. 17. 19:46
 9/9 anonim válasza:

Én 2 napja tettem le az analógot és helyette Acer K4 e-cigit szívok 6mg-os liquiddel. Ez a nikotin mennyiség éppen elég nekem, de ha úgy érezném én is emelném 8 mg-osra.

Napi 1 dobozzal szívtam arany Marlbit évtizedek óta. Nekem már volt tapasztalatom e-cigivel, többször leszoktam vele 1-3 hónapra, remélem most végleg sikerül. Megrögzött dohányos vagyok/voltam.

A környezetemben sok embert ismerek, aki így szokott le a cigiről és a végén az e-cigit is letette.

Én most annak ellenére nem érzem túl nehéznek, hogy korábban az analóg cigizés közben, ha arra gondoltam, hogy le kéne tenni, gyorsan elszívtam még kettőt, mert szinte pánikot kaptam. El sem tudtam képzelni, hogy kibírom nélküle!

Most, ha jön 1-2 roham, hogy rágyújtsak - letöltöttem egy appot a telefonomra - megnézem, hogy már milyen régen gyújtottam rá, hány cigit nem szívtam el, majd "rágyújtok" az e-cigimre, így túl vagyok rajta. Szerintem menni fog!

Tarts ki! Érdemes!

Tapasztalataim szerint hamarosan sokkal több energiánk lesz, lesz levegő amikor fizikai munkát, sportot végzel, visszatérnek az illatok.

Tudom, hogy megéri!

Majd amikor már felül írtuk a rendes cigit és egyáltalán nem hiányzik, tudjuk csökkenteni a nikotint és mégkésőbb az e-cigit is letenni.

Sok sikert kívánok!

2018. máj. 18. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!