Csak a rossz hőeloszlás lehet a gond? (Vízipipa)
A napokban vásároltam egy Mustafa vízipipát (30), jó minőségű Shisharoma kaviccsal, valamint szintén jó minőségű Al-fhaker dohánnyal.
A kavicshoz vásároltam phunnel kerámiát (egy gumis borítású üveg kerámia), hogy a melasz ne folyjon le benne.
Kezdésnek óngyulladó szeneket vásároltam, valamint erős páncélfóliát hozzá, melyre a bemutató videóknak megfelelően, sok, apró lyukat szúrtam.
A tartályt minden alkalommal körülbelül 2/3-ig töltöttem, (a fém cső kényelmesen pár centi mélyen beleér).
A probléma:
Röviden: nincs füst/gőz
Kifejtve: 4-5 alkalommal próbáltam sikerre bírni a folyamatot, de eddig eredménytelenül. A pipa maga jól funkciónál, nem lyukas a cső, nincs eltömődve, az illesztéseknél a gumigyűrűknek köszönhetően mindenhol jól zár a szerkezet. Megtöltöm a fent leírt módon a víztartályt, a kerámiába elhelyezem a dohányt/követ (a kerámia pereme alá kb 5mm-ig töltöm). Ráfeszítem a páncélfóliát, majd telelyuggatom (phunnel-nél középen lyuk nélkűl hagyom). Ráhelyezek 1/2/3 öngyulladós szenet, amit előtte már beizzítottam. (3db-al pontosan ugyan annyira nincs gőze/füstje, mint 1db-al.) Pár percet várok, szívom gyengén... szívom erősen... belefújok óvatosan... semmi sem segít.
Nade! Egyszer, próba kedvéért egy nagy alumínium (henger alakú) dobozt ráhelyeztem az építmény tétjére, és közel 2 percig mintha füst jellegű dolgok jöttek volna a csőből. (Ez hamar abbamaradt.)
Szerintetek, a gondomat egy egyszerű hőtartó sapka megoldaná?
Azért kételkedek benne, mert haverokkal már számtalan alkalommal voltuk szabadban VP-zni, és soha egy pillanatig nem került elő hőtartó sapka, mégis tökéletesen működött minden. Hogy lehet ez?
Nagyon köszönöm a segítségeteket előre is, csodás napot nektek!
Szia! (Ha még mindig aktuális) Az lesz a baj hogy öngyulladós szenet használsz. Én amikor vettem a pipám járt hozzá öngyulladós szén de vettem hozzá rendes kókuszszenet. Legelőször öngyulladós szénnel próbáltuk de egyszerűen nem akart beindulni. Vegyél valami minőségi szenet abból egy 2 vagy 3 darabot 3-at csak akkor ha végképp nem indul be. Plusz ajánlok csinálni egy ilyen kis házi készítésű hősapkát (Sörösdobozból ha ügyes vagy tudsz csinálni olyat amit széncsipesszel meg tudsz fogni. De ha már rendelsz szenet akkor hősapkát is vegyél.
Néhány link
Szenek: 3 márkát ajánlok személyesen. A Cocobrico és a Tom Cococha szenek olcsóbbak de rosszabb minőségűek (A cocobrico jobb személyes véleményem ) a Blackcocos pedig drága de jobb minőségű szerintem a cocobrico éri meg a legjobban.
Tom Cococha: [link]
Cocobrico: [link]
Blackcocos: [link]
Hősapit meg gondolom találsz :D De azé csak linkelek naa
De így utólag lehet a hősapi túl nagy lesz a pipádra úgyhogy lehet a homemade megoldás lesz megfelelő.
Remélem segítettem! :)
Segítettél igen, és nagyon köszönöm! :) Úgy teszek, ahogy írtad! Bízom benne, hogy sikerrel fogok járni.
Ment a pacsi!
Amúgy annyit elfelejtettem hogy a kókuszszenet ugye gáztűzelyen könnyű begyújtani de ha főzőlapotok van akkor sem kell elszomorodni
https://www.youtube.com/watch?v=mtA86EgsDWs
Itt egy tutorial ami alapján elektromos főzőlapon is be tudod gyújtani de ha sajnálod a főzőlapot ruházz be egy ilyesmi villanyrezsóba
nincs értelme konkrét szénizzítót venni mert ugyan ilyen rezsót vettem azzal a különbséggel hogy rá volt írva hogy Hookah Flame és márik 8000 forint :/
Bő füstöt!
Laci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!