Mennyire káros az ecigi?
Sziasztok olvastam pár blogot posztot az ecigiről és mindenhol azt írják hogy kevésbé káros mint a dohányzás amit én nem nagyon értek.
Mert az e-liquid az úgy tudom hogy valamilyen féle gliceronből készül ami mérgező de ennek csak a páráját szívja be így az ember ami már annyira nem vészes úgy tudom.
DE arról nem látok sehol semmit hogy mivan azzal ami kicsapódik a tüdőben? Erre nem gondolt eddig senki csak én? Lehet hogy ki sem csapódik semennyire csak az én marhaságom mivel a tüdő meleg de annyira nem hiszem mint a gőz amit beszívsz.
A folyadék dobozára is rá van írva hogy káros még a bőrre is akkor ez mit csinál a tüdővel ha kicsapódik?
"valamilyen féle gliceron"
Növényi glicerin.
"ami mérgező"
Ami nem mérgező. Olyannyira nem, hogy még a saját szervezetedben is van egy kis mennyiség, de pl. a babáknak, kisgyerekeknek készült glicerines kúp 70%-a ugyanebből a glicerinből készül. Annak megy ugye az a dolga, hogy felszívódjon az ember testébe.
Továbbá a glicerint használják még édesítőszernek, cukor helyett, és egyéb készítményekben, pl. szappanok, tusfürdők.
"A folyadék dobozára is rá van írva hogy káros még a bőrre is akkor ez mit csinál a tüdővel ha kicsapódik?"
Igen, még a 0% nikotintartalmúra is rá van írva, mert ezt írja elő a jogszabály. De a nikotint leszámítva (már amelyikben van, ugye) gyakorlatilag ugyanazokat az alapanyagokat tartalmazza, mint egy átlagos tusfürdő (nézd csak meg a tusfürdőd vagy a samponod hátulját, nagy valószínűséggel ott is meg fogod találni a glicerint, a progpilén-glikolt, és az aromákat).
Ajánlom elolvasgatásra a következő cikkeket, vagy akár az egész oldalt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!